Tour de France Femmes

Nieuw hoogtepunt voor Maassluis: Tour de France Femmes 2024!

Logo Tour de France Femmes

Van maandag 12 tot en met 18 augustus 2024 wordt de 3e editie van de Tour de France Femmes verreden. Maar liefst 4 etappes starten in Nederland. Het eindpunt is dit jaar voor het eerst op de Alpe d’Huez in Frankrijk.

Eind oktober 2023 werd in Parijs het parcours van de Tour de France Femmes bekendgemaakt. De wielerkoers start in 2024 voor het eerst buiten Frankrijk.

Rotterdam organiseert de Grand Départ samen met Den Haag en Dordrecht. De wielertour doet ook onze stad aan. De eerste etappe op maandag 12 augustus gaat door de nieuwe Maasdeltatunnel naar Maassluis via Maasland en Westland naar de finish in Kijkduin (Den Haag).

Dat wordt écht een happening. Het biedt organisaties in onze stad de kans hierbij aan te sluiten en inspirerende evenementen te organiseren rondom deze fantastische wielertour. Daarbij is het een prachtige promotie voor onze mooie stad. En wie weet raken we in Maassluis zó enthousiast dat meer mensen op de fiets stappen!

Het aftellen is begonnen…

Route maandag 12 augustus

Op maandag 12 augustus komen de wielrensters onze gemeente binnen via de Vlaardingsedijk. Dan rijden ze via de Prinses Julianalaan en Laan 1940-1945 naar de P.C. Hooftlaan. Vervolgens gaat de route via de Lange Boonestraat, de Wagenstraat en Rozenlaan naar de Parallelweg langs de A20. Bij de Westgaag gaan ze verder de gemeente Westland in.

Doorkomstgemeenten 1e etappe: Rotterdam, Schiedam, Voorne aan Zee, Nissewaard, Vlaardingen, Maassluis, Westland en Den Haag

Doorkomstgemeenten 2e etappe: Dordrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Molenlanden, Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard en Rotterdam

Lees voor meer informatie over afsluitingen en parkeerverbod Wegafsluitingen en parkeerverbod door Tour de France Femmes | Gemeente Maassluis.

Leuke weetjes rondom de Tour de France Femmes

  • Wist je dat in 1955 voor het eerst een ronde van Frankrijk voor vrouwen werd verreden? Er deden toen 41 rensters mee.
  • In 1984-1989 heette het de Tour de France Féminin.
  • Vanaf 1987 won de Française Jeannie Longo de tour drie keer achter elkaar.
  • In 1992 won Leontien van Moorsel. Zij versloeg Jeannie Longo na een spannende slotrit op de Alpe d’Huez.
  • In 2023 won Annemiek van Vleuten de Tour de France Femmes.