Nederland verwelkomt in de zomer van 2024 de grootste wielerwedstrijd ter wereld voor vrouwen: de Tour de France Femmes avec Zwift. Maassluis is op 12 augustus één van de doorkomstgemeenten.

Mogelijk wilt u dit sportevenement aangrijpen om iets te organiseren dat de doorkomst van de wielrensters nog feestelijker maakt? Of misschien wilt u met een activiteit uitdragen dat sporten en bewegen leuk en gezond is voor iedereen, jong en oud. Dat kan! Houd er rekening mee dat de organisatie van de Tour de France Femmes avec Zwift daarvoor spelregels heeft opgesteld. Wilt u iets organiseren? Meld deze activiteit dan aan voor 1 april 2024 bij communicatie@maassluis.nl. U ontvangt dan meer informatie.

Vergunning nodig?

Op Evenement organiseren | Gemeente Maassluis kunt u checken of u een evenementvergunning nodig heeft of dat u de activiteit alleen hoeft te melden als zogenoemd ‘0-evenement’. U kunt voor informatie hierover contact opnemen met team Vergunningen via vergunningen@maassluis.nl. Het is belangrijk dat u op tijd start met de voorbereidingen.

Een evenementenvergunning voor de doorkomst van de Tour de France Femmes avec Zwift kunt u tot 15 mei 2024 aanvragen. Zorg dat u bij deze aanvraag alle gevraagde documenten aanlevert. Het melden van een 0-evenement kan tot 2 augustus 2024.

Tour de France Femmes