Natuurspeelplaats Avonturis

Sinds 11 juni 2014 kent Maassluis natuurspeelplaats Avonturis. Sinds die tijd weten jong en oud deze unieke plek aan de Nieuwe Waterweg ter hoogte van metrostation Maassluis West (bij winkelcentrum Koningshoek) te vinden. Ook scholen en BSO’s komen hier veel met hun kinderen en leren veel over de natuur en beleven er veel plezier. Avonturis is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang en de toegang is gratis.

Wat is er allemaal te beleven?

Je kunt er spelen, klimmen en klauteren, maar ook op zoek gaan naar vlinders en vogels. Er is stromend water waarin je dammen kunt bouwen, er is een waterhandpomp, schommels en een kabelbaan. Er is van alles te beleven.

Lekker picknicken en bijpraten op één van de diverse picknickplaatsen. Verder is er een echt zandstrand waar het goed toeven is bij mooi weer. Vanaf het uitkijkpunt is mooi zicht op de rivier het Scheur waar je met een verrekijker de boten kunt bekijken. Zorg wel voor een eigen picknickmand. En voor de hoge nood is er een toiletvoorziening.

Naast de mooie bloemenvelden zijn er heesterbossages waarin je je kunt verstoppen en hutten kunt bouwen. En dan is er ook nog het amfitheater en een vuurplaats. Avonturis is uitermate geschikt voor groepen of een kinderfeestje.

Contact

Voor vragen, opmerkingen en informatie kunt u contact opnemen met de beheerder via Facebook Messenger of het chatkanaal van Instagram. Overige informatie:

Heeft u gevonden wat u zocht?