Natuurspeeltuin Avonturis verrijkt met natuurtoiletten

Om de bezoekers van Avonturis een schonere en ook mooiere voorziening aan te bieden heeft de gemeente bij de ingang van de natuurspeeltuin twee nieuwe toiletten laten plaatsen; zogenoemde ‘droge’ toiletten. Deze toiletten werken zonder water en elektriciteit en zijn daarmee duurzaam. Naast deze nieuwe voorziening gaat de gemeente nog extra groen toevoegen. De nieuwe duurzame toiletten kunnen vanaf vrijdag 12 juli in gebruik worden genomen. 

Duurzaam en toegankelijk

Al jaren staan er zogenoemde 'dixi's' bij natuurspeeltuin Avonturis waar bezoekers van de speeltuin grote en kleine boodschappen kunnen doen. Nu zijn de dixies vervangen door twee zogenaamde droge toiletten. De nieuwe toiletten werken zonder water of elektriciteit. Zon en wind zorgen ervoor dat de inhoud wordt samengeperst, zodat de opslagtanks veel minder vaak leeggemaakt hoeven te worden dan bij de dixi's. Eén van de twee toiletten is rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Behalve nieuwe toiletten heeft de gemeente ook de ingang van de natuurspeeltuin aangepakt. In november wordt vervolgens de nieuwe inrichting compleet gemaakt. In het plantseizoen (van circa half november tot half maart) plant de gemeente nog een haag, zodat de ingang, net als de speeltuin zelf, een groene uitstraling heeft.

foto duurzame toiletten in Avonturis
duurzame toiletten in natuurspeeltuin Avonturis