Sinds 11 juni 2014 kent Maassluis natuurspeelplaats Avonturis. Sinds die tijd weten jong en oud deze unieke plek aan de Nieuwe Waterweg ter hoogte van metrostation Maassluis West (bij winkelcentrum Koningshoek) te vinden. Ook scholen en BSO’s komen hier veel met hun kinderen en leren veel over de natuur en beleven er veel plezier. Avonturis is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang en de toegang is gratis.

Wat is er allemaal te beleven?

Je kunt er spelen, klimmen en klauteren, maar ook op zoek naar vlinders en vogels gaan. Er is stromend water waarin je dammen kunt bouwen, er is een waterhandpomp, schommels en een kabelbaan Er is van alles te beleven.

Lekker picknicken en bijpraten op één van de diverse picknickplaatsen. Verder is er een echt zand strand waar het goed toeven is bij mooi weer. Vanaf het uitzichtpunt is mooi zicht op de rivier 'het Scheur' waar je met een verrekijker de boten kunt bekijken. Zorg wel voor een eigen picknickmand. En voor de hoge nood is er een toiletvoorziening.

Naast de mooie bloemenvelden zijn er heesterbossages waarin je je kunt verstoppen en hutten kunt bouwen. En dan is er ook nog het amfitheater en een vuurplaats. Avonturis is uitermate geschikt voor voor groepen of een kinderfeestje.

Vragen, opmerkingen en informatie

Voor vragen, opmerkingen en informatie bijvoorbeeld over nieuwsbrieven en nieuwsberichten kunt u contact opnemen met Duurzaamheidscentrum Maassluis via 010-5923819, 06-52506053 of dcm@maassluis.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?