Tuin- of snoeiafval? Breng het (gratis) weg

De vakantie is begonnen en veel inwoners gaan lekker buiten aan de slag in tuin of op balkon. Houdt u tuin- of groenafval over? Doe deze dan niet in de gft-bak of bij het restafval, maar breng het (gratis) weg naar de milieustraat.  

Duurzaam 

Minder tuin- of groenafval in het restafval betekent minder verbranding (scheelt geld en is beter voor het milieu). Bovendien kan er nog compost van het groen worden gemaakt als het gescheiden wordt aangeboden. Net als van groente-, fruit,- en tuinafval (gft) en etensresten.  

Iedere woensdag 

In Maassluis wordt iedere woensdag op afspraak (grof) snoei- en/of tuinafval aan huis opgehaald door het Stadsbedrijf. Wegbrengen kan natuurlijk ook. Maak in beide gevallen een afspraak bij de milieustraat: https://www.maassluis.nl/milieustraat

Wat valt er wel/niet onder tuin- en groenafval? 

  • Wel: snoeiafval, bladafval. 
  • Niet: bamboe, zand/grond, kiezelstenen. In de regio zijn diverse verwerkingsbedrijven die uw grond (tegen betaling) innemen en verwerken.

Zelf compost maken  

Van het groenafval uit je (gevel)tuin, balkon of dakterras kun je zelf compost maken. Zo bespaar je energie en verklein je de afvalberg en je hebt gratis een goede bodemverbeteraar voor je tuin of balkon.
Op de volgende sites Minder afval, meer gemak | Milieu Centraalen Compost maken doe je zo | Natuurmonumenten vind je handige tips hoe je zelf kunt composteren.