Door stenen te vervangen voor groen zorgen we dat regenwater beter wordt opgenomen door de bodem. Minder stenen in de stad vermindert ook de hitte in warme zomers. Bovendien worden mens, dier en insect blij van meer groen!

Vanwege de opening van het Groen Klimaatplein in Maasdijk heeft de gemeente op zaterdag 22 april de leuke groen promotieactie: ‘Tegel eruit, plant erin.’ Deze zogenaamde ‘tegelwipactie’ vindt plaats bij de milieustraat.

Spelregels 

Lever zaterdag 22 april, tussen 10.00 en 15.00 uur, je (tuin/straat)tegel in bij een medewerker van de milieustraat aan Heldingstraat 6. In ruil voor een tegel ontvang je een mooie gratis plant of stek.

Per huishouden mag je tegels omruilen voor maximaal 5 planten (het formaat van de straat/tuintegel maakt niet uit). Meer tegels inleveren mag natuurlijk altijd! 1 tegel inleveren is 1 plant ontvangen, met een maximum van 5 planten. Ook klinkers mogen worden ingeleverd. Voor 10 klinkers (telt voor 1 tegel) ontvang je ook een plant of stek. Iedereen die zaterdag 22 april tegels of klinkers komt omruilen, ontvangt ook een gratis zak compost.

Let op! Op is op. Er is geen onbeperkte voorraad, dus wees er snel bij!