Wat is het?

Voor het plaatsen van een voorwerp op of aan de openbare weg heeft u in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. De openbare ruimte (zoals een weg, straat of voetpad) moet namelijk voor iedereen bereikbaar zijn. Het gaat om voorwerpen als een kraam, keetwagen, container, mobiel toilet, laadpaal en spandoek. Voor kleine containers hoeft u geen omgevingsvergunning aan te vragen, als deze niet langer zijn dan 4,5 meter, niet hoger zijn dan 2,5 meter en maximaal 30 dagen worden geplaatst. Voor grotere containers die meer dan 30 dagen geplaatst worden, heeft u wél een omgevingsvergunning nodig.

DigiD linkVergunning aanvragen met DigiD

eHerkenning linkVergunning aanvragen met eHerkenning

Voor het verwerken van een omgevingsvergunning voorwerp op of aan de weg hebben wij 8 weken nodig. Het is daarom belangrijk uw aanvraag op tijd in te dienen.

Hoe werkt het?

De voorwaarden van het plaatsen van een voorwerp zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het voorwerp en het soort voorwerp. Op uw omgevingsvergunning vermelden wij voor welke periode deze geldig zijn en wat de voorschriften zijn.

Wat kost het?

Een omgevingsvergunning voor het plaatsen van een voorwerp op of aan de weg kost 31,10 euro. U betaalt dit bedrag eenmalig.

Hoelang duurt het?

Binnen 8 weken ontvangt u van ons bericht. De gemeente kan deze periode met 6 weken verlengen. Soms hebben wij advies en toestemming van een andere organisatie (bevoegd gezag) nodig. Dan komen er nog 4 weken bij.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de beslissing van de gemeente? Maak dan binnen 6 weken bezwaar.

Contact

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via vergunningen@maassluis.nl of bel naar 14 010. Wij helpen u graag.

Heeft u gevonden wat u zocht?