Parkeren

Parkeren is in heel Maassluis gratis

Op sommige drukbezochte locaties, zoals bijvoorbeeld op de smalle wegen langs de grachten in de binnenstad, geldt een beperking van de parkeerduur (parkeerschijfzone of ook wel 'blauwe zone' genoemd). Daar dient u een parkeerschijf te gebruiken.

Verspreid door Maassluis liggen daarnaast diverse algemene gehandicaptenparkeerplaatsen nabij voorzieningen. Daar kunt u alleen parkeren met een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart.

Parkeren bij metrostations

Maassluis heeft drie metrostations: Maassluis Centrum, Maassluis West en Steendijkpolder. Als u gebruik wilt maken van de metro, kunt u uw auto bij deze stations parkeren.

U kunt ook met de fiets of de bus naar het station komen. Bij de stations zijn fietsstallingen aanwezig waarvan een deel overdekt is. Bij Maassluis West kunt u ook een fietskluis huren(externe link)

Kijk voor meer informatie over reizen met de metro en de voorzieningen op de stations op RET.nl(externe link).

Parkeren in de binnenstad

Wanneer u de binnenstad van Maassluis bezoekt, dan kunt u het beste parkeren op de goed bereikbare parkeerterreinen 'Schuurkerk', 'Groen van Prinstererkade' en aan de Marelstraat.

Deze terreinen zijn gelegen aan de parkeerroute (P-route) die loopt over de doorgaande route door de binnenstad via de P.C. Hooftlaan, Lange Boonestraat en Wagenstraat. Vanaf deze terreinen loopt u direct de binnenstad in. Op het parkeerterrein aan de Marelstraat vindt u tevens een pinautomaat.

Parkeren winkelcentra Koningshoek, Palet, Stadshart en Steendijkpolder

Winkelcentrum Koninghoek biedt ruime gratis parkeergelegenheid op diverse parkeerterreinen rondom het centrum. Voor de parkeerterreinen volgt u de bewegwijzering Koningshoek West of Oost. De terreinen bevinden zich bij de diverse ingangen van het overdekte winkelcentrum aan de Van Beethovenlaan en aan de Uiverlaan.

Ook voor een bezoek aan Theater Koningshof en de bibliotheek aan de Uiverlaan kunt u gebruikmaken van de parkeervoorzieningen bij WC Koningshoek.

Bij de buurtwinkelcentra Palet en Steendijkpolder is parkeren eveneens gratis. Bij Steendijkpolder geldt in sommige delen een beperking van de parkeerduur (parkeerschijfzone).

Parkeren bewoners

Bewoners van Maassluis kunnen gratis parkeren. In sommige gevallen kunnen bewoners een vergunning of een ontheffing aanvragen. Bijvoorbeeld voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken of voor een ontheffing van de parkeerschijfzone. Voor deze vergunningen en ontheffingen worden kosten berekend.

Laden en lossen

Het is toegestaan gedurende een korte tijd op de openbare weg te laden en te lossen.

Op sommige locaties zijn laad- en losplaatsen aangebracht. Sommige gebieden, bijvoorbeeld in de binnenstad, zijn gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daar gelden venstertijden voor het laden en lossen van goederen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Goederenvervoer.

Heeft u gevonden wat u zocht?