Aangewezen parkeerlocaties

Het is in Maassluis van maandag tot en met vrijdag 's avonds en 's nachts (van 18.00 tot 8.00 uur) en in het weekend alleen toegestaan een voertuig met een lengte van meer dan 6 meter (inclusief lading) of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op de volgende aangewezen parkeerlocaties:

  • Noordzee, zijde Nieuwe Waterweg, tussen Rode Zee en Thames;
  • Industrieweg, zijde afgesloten vrachtwagenparkeerterrein, tussen het afgesloten vrachtwagenparkeerterrein en de Noord Nieuwelandse Poort.

Aanvragen ontheffing

Is uw voertuig langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter en heeft u het voertuig in de avonduren en in het weekend nodig? Wanneer u continue een voertuig in de nabije omgeving van het bedrijf nodig heeft, kunt u een ontheffing aanvragen voor het parkeren van een groot voertuig. Een camper, caravan of kampeerwagen die langer is dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter mag u zonder ontheffing maximaal drie dagen op de weg parkeren.

DigiD linkAanvragen (DigiD)

eHerkenning linkAanvragen (eHerkenning)

Voor het verwerken van een aanvraag parkeren groot voertuig hebben wij ongeveer 8 weken nodig. Het is daarom belangrijk uw aanvraag op tijd in te dienen.

Voorwaarden

U kunt een ontheffing krijgen wanneer:

  • Uw voertuig langer is dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter;
  • U wilt parkeren van maandag tot en met vrijdag tussen 18.00 en 8.00 uur of in het weekeinde;
  • Uw bedrijf niet binnen een afstand van 1 kilometer ligt van één van de aangewezen parkeerlocaties;
  • Het voertuig continue (buiten de genoemde tijden in de APV; artikel 5:8) in de nabije omgeving van het bedrijf aanwezig moet zijn.

Tarieven

Een ontheffing voor het parkeren van een groot voertuig kost 29,30 euro. U betaalt dit bedrag eenmalig. Als uw aanvraag is goedgekeurd, mag u uw voertuig voor twee jaar op de aangewezen plek parkeren.

Contactpersonen

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via vergunningen@maassluis.nl of bel naar 14 010. Wij helpen u graag.

Heeft u gevonden wat u zocht?