‘Opgroeien met bomen’: Boomfeestdag in Maassluis

Kinderen die opgroeien in groen, voelen minder stress en ademen schonere lucht in. Het doel van Boomfeestdag is dan ook om meer groen en bomen te planten en te laten opgroeien. Basisschoolleerlingen van IKC Vindingrijk gingen daarom vandaag gewapend met schep aan de slag: planten maar, dat groen!

Samen met een groepje vrijwilligers en medewerkers van gemeente Maassluis plantten de kinderen verschillende bomen en struiken (o.a. heesters) in de duurzame speeltuin aan de Stads/Pelmolen in Maassluis. Met hulp van wethouder Denise Mulder (o.a. Duurzaamheid en biodiversiteit) werd een goede plek gevonden voor de vogelkastjes die tijdens de opening van de speeltuin, vlak voor de zomer, werden gemaakt. Bij de geplante bomen zitten soorten die over een tijdje appels en walnoten gaan geven. 

Denise over de Boomfeestdag in Maassluis: "Het is zo belangrijk om onze jeugd hierbij te betrekken. Met de Boomfeestdag laten we zien hoe belangrijk groen en bomen zijn om gezond te blijven. Daarom spreekt het thema van de Boomfeestdag mij zo aan: Opgroeien met bomen. Dat willen we toch allemaal!" 

Meer informatie over de Boomfeestdag is te vinden op: Boomfeestdag. 

Leerlingen helpen mee met het planten van heesters.
Bomen planten in de speeltuin aan de Stads/Pelmolen, met hulp van medewerkers van de gemeente en vrijwilligers.