Elke wijk in Maassluis heeft een wijkagent die zoveel mogelijk in het eigen werkgebied aanwezig is. De wijkagent is het vaste aanspreekpunt voor vragen of problemen van inwoners van deze buurt. Samen met het volledige team van politieagenten werken wijkagenten voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in de wijken.

Wat doet een wijkagent?

De wijkagent is een ervaren politieagent. Samen met de collega’s van het basisteam, zoals surveillanten en rechercheurs, werkt de wijkagent aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht. De wijkagent kent veel inwoners en ondernemers en spreekt regelmatig met hen. Door al die contacten weten wijkagenten wat er speelt in hun wijk en kunnen zij in een vroeg stadium problemen oplossen en, liever nog, voorkomen. Veel wijkagenten zoeken actief contact met de inwoners van hun wijk en hebben bijvoorbeeld een spreekuur of werken regelmatig op een centrale plek in de wijk. De samenleving digitaliseert en vraagt om een politie die waakzaam en dienstbaar is in de fysieke wereld en de digitale wereld. Veel wijkagenten zijn daarom actief op sociale media en kunnen via deze platforms zien wat er speelt, hebben er contact met inwoners en geven inzicht in hun werk.

Met wie werkt een wijkagent samen?

Sommige problemen kan een wijkagent zelf oplossen door met inwoners of ondernemers in gesprek te gaan. Maar soms gaat het om een kwestie die niet alleen voor de politie, maar ook voor de gemeente of bijvoorbeeld een woningbouwvereniging is. De wijkagent kan dan doorverwijzen naar hulpverlening of organisaties zoals burenbemiddeling(externe link). De wijkagent zit regelmatig met de gemeente, woningbouwverenigingen en andere instanties om de tafel. Zo weten alle partijen wat er speelt. Samen met u zorgen zij voor de veiligheid in uw wijk of buurt.

Contact opnemen met uw wijkagent

Lees hier wie uw wijkagent(externe link) is. Elke wijkagent heeft een eigen informatiepagina met contactmogelijkheden en een contactformulier dat u kunt invullen. Eventuele verwijzingen naar social media staan hier ook vermeld. U kunt uw wijkagent ook bellen via 0900-8844 of op straat aanspreken. De wijkagenten in Maassluis zijn ook actief op het Facebookaccount 'Politie Maassluis'(externe link).

De wijkagenten zijn er voor u. Ze doen hun uiterste best om uw leefomgeving veilig te houden, maar zij hebben u daarvoor ook nodig. Samen staan we sterker!