Het fiets-voetveer tussen Maassluis en Rozenburg is volledig in de vaart. Reizigers kunnen tussen 06:00 en 24:00 uur twee keer per uur in beide richtingen per voet, fiets of scootmobiel het Scheur oversteken.

Het fiets-voetveer vaart een halfuurs dienstregeling. Dit betekent dat het veer zeven dagen per week, twee keer per uur vaart vanaf Maassluis (elk heel en half uur een afvaart) en twee keer per uur vanaf Rozenburg (om kwart over en kwart voor elk heel uur een afvaart).

Dagelijks is de eerste afvaart vanaf Maassluis om 06:00 uur. Vanaf Rozenburg is de eerste oversteek om 06.15 uur. De laatste afvaart vanaf Maassluis is om 23.30 uur en vanaf Rozenburg is dit om 23.45 uur.

Vanaf 1 oktober worden dit weer betaalde overtochten.

Dienstregeling Maandag t/m zondag:  

  • Eerste vaart Maassluis: 06:00 uur  
  • Eerste vaart Rozenburg: 06.15 uur  
  • Laatste vaart Maassluis: 23.30 uur  
  • Laatste vaart Rozenburg: 23.45 uur. 

Zon- en feestdagen:

  • Eerste vaart Maassluis: 07:00 uur  
  • Eerste vaart Rozenburg: 07.15 uur  
  • Laatste vaart Maassluis: 23.30 uur  
  • Laatste vaart Rozenburg: 23.45 uur. 

Mogelijke overname veerboot Blankenburg 

Damen, de nieuwe ondernemer van het veer Maassluis-Rozenburg heeft belangstelling voor de overname van de veerboot Blankenburg. Mogelijk wordt de boot dan, als aan alle voorwaarden wordt voldaan, teruggekocht uit de failliete boedel van de vorige ondernemer. De nieuwe ondernemer heeft inmiddels ook het fiets-voetveer KRVE 71 gekocht om het veer Maassluis-Rozenburg te exploiteren.  

De autoveerpont Blankenburg (hierna de Blankenburg) maakt onderdeel uit van de failliete boedel die wordt beheerd door een curator. Op dit moment ligt de Blankenburg bij de scheepswerf. De Blankenburg wordt getaxeerd en er worden reparaties uitgevoerd. Ook wordt er gekeken of er nog extra reparaties nodig zijn.  

De Provincie heeft ook een belang in de Blankenburg, omdat ze er een hypotheek op heeft. Alle partijen moeten het eens worden over de verkoop, die wordt begeleid door de curator. Het technisch onderzoek vindt op korte termijn plaats. De provincie verwacht dat na afronding van de onderzoeken het afronden van de verkoop vlot kan worden afgehandeld, mits de uitkomsten goed zijn en alle betrokken partijen het ermee eens zijn. Als er tot verkoop wordt overgegaan koopt Damen de Blankenburg van de curator, met instemming van de provincie en de scheepswerf. 
 

De Provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor de veerdienst. Het is nog niet duidelijk hoe en wanneer de autoveerdienst weer volledig in dienst komt. De laatste informatie vindt u op web(externe link)site van de Provincie Zuid-Holland(externe link).