Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Samen maken wij Maassluis een stukje duurzamer.

Regionaal energieloket

De WoonWijzerWinkel is het regionaal energieloket voor particuliere woningeigenaren. De dienstverlening van de WoonWijzerWinkel is onafhankelijk. De WoonWijzerWinkel garandeert keuzevrijheid, biedt deskundig maatwerkadvies en zoekt altijd naar de beste oplossing voor u. Dit doen zij digitaal op de website, maar u kunt ook langs komen in de 2500m² grote showroom in Rotterdam waar alle duurzame oplossingen te zien zijn!

Wilt u nog meer weten over energie en milieu in het dagelijkse leven, neem dan ook eens een kijkje op de website van Milieu Centraal.

Webinar woningisolatie

Isoleren is de basis van verduurzaming. Ongeacht de vervolgstappen, loont isolatie altijd. U verbruikt minder energie, uw kosten gaan omlaag en uw woning wordt comfortabeler.

Uw huis isoleren is ook goed voor het milieu. In het klimaatakkoord is aangegeven dat alle woningen voor 2050 aardgasvrij moeten zijn. De eerste stap naar aardgasvrij is isoleren. Isoleren van uw vloer, dak, spouwmuren en gevel zorgt ervoor dat u minder gas verbruikt om uw woning te verwarmen. Ook het vervangen van niet-geïsoleerde ramen door triple glas of HR++ glas verlaagt uw energieverbruik.

Een expert van de WoonWijzerWinkel gaf 21 september 2020 uitleg over de verschillende vormen van isolatie en de mogelijkheden om dit te financieren. U kunt dit webinar nog terugkijken:

,

WoonWijzerBox

De gemeente investeert samen met Maassluizers in een duurzame toekomst. Zeker in woningen die gebouwd zijn tot en met de jaren '90 is vaak nog veel energiewinst te behalen met isoleren. Woningeigenaren kunnen met simpele, kleine maatregelen - die zij vaak zelf kunnen (laten) uitvoeren - al veel bereiken. 

Dankzij een bijdrage van de Rijksoverheid, de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), krijgen woningeigenaren de mogelijkheid om dit met een flinke korting te doen. Zij kunnen een WoonWijzerBox bestellen met daarin energiebesparende mogelijkheden ter waarde van 100,00 euro en betalen daar slechts 10,00 euro voor. Op www.woonwijzerwinkel.nl/maassluis staat hoe u deze korting kan gebruiken.

De WoonWijzerBox kan zelf gevuld worden met energiebesparende producten zoals radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen. Ook kan de WoonWijzerScan worden besteld. Daarmee is in één oogopslag te zien welke energiebesparende maatregelen, toegespitst op de persoonlijk woonsituatie, genomen kunnen worden.

In de flyer 'Samen energie besparen' is te zien hoe het werkt. Let op; er zijn ruim 1.400 boxen beschikbaar, maar op is op!

Het project energiebesparing huiseigenaren 2020 is een samenwerking van de gemeente met de WoonWijzerWinkel en het burgerinitiatief Energie Collectief Waterweg.

Energie opwekken

Zonatlas

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en wilt u weten of uw dak voldoende zon 'vangt' om zonnepanelen optimaal energie te laten opwekken?
Ga dan naar de website van de Zonatlas, hiermee kunt u in één oogopslag zien of de locatie van uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Vergunning

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Op de website www.omgevingsloket.nl kunt u de vergunningcheck doen om te controleren of u een vergunning nodig hebt.

Registreren

Het is een goed idee om uw zonnepanelen te registreren via energieleveren.nl. De beheerders van het Nederlandse elektriciteitsnet krijgen zo meer inzicht in waar en hoeveel elektriciteit wordt opgewekt. Zij kunnen dan beter inspelen op de energiestromen en blijven zorgen voor een betrouwbaar electriciteitsnet.

Subsidies en financiering

Het nemen van energiebesparende maatregelen aan uw huis kost vaak geld. Maar gelukkig zijn er subsidie- en financieringsregelingen, waarmee u een flinke tegemoetkoming in de kosten kunt krijgen.

De gemeente Maassluis stimuleert het nemen van duurzame maatregelen aan gebouwen en woningen met de Duurzaamheidslening en de Stimuleringslening.

Er zijn landelijke regelingen, maar ook provincies en gemeenten zetten regelmatig eigen subsidies op. Via de website Energiesubsidiewijzer ziet u voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt. 

Flyer Samen energie besparen

Heeft u gevonden wat u zocht?