Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Samen maken wij Maassluis een stukje duurzamer.

Regionaal energieloket

De WoonWijzerWinkel is het regionaal energieloket. De dienstverlening van de WoonWijzerWinkel is onafhankelijk. De WoonWijzerWinkel garandeert keuzevrijheid, biedt deskundig maatwerkadvies en zoekt altijd naar de beste oplossing voor u. Dit doen zij digitaal op de website, maar u kunt ook langs komen in de 2500m² grote showroom in Rotterdam waar alle duurzame oplossingen te zien zijn!

Wilt u nog meer weten over energie en milieu in het dagelijkse leven, neem dan ook eens een kijkje op de website van Milieu Centraal.

Webinar woningisolatie

Isoleren is de basis van verduurzaming. Ongeacht de vervolgstappen, loont isolatie altijd. U verbruikt minder energie, uw kosten gaan omlaag en uw woning wordt comfortabeler.

Uw huis isoleren is ook goed voor het milieu. In het klimaatakkoord is aangegeven dat alle woningen voor 2050 aardgasvrij moeten zijn. De eerste stap naar aardgasvrij is isoleren. Isoleren van uw vloer, dak, spouwmuren en gevel zorgt ervoor dat u minder gas verbruikt om uw woning te verwarmen. Ook het vervangen van niet-geïsoleerde ramen door triple glas of HR++ glas verlaagt uw energieverbruik.

Een expert van de WoonWijzerWinkel gaf 21 september 2020 uitleg over de verschillende vormen van isolatie en de mogelijkheden om dit te financieren. U kunt dit webinar nog terugkijken:

Energie opwekken

Zonatlas

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en wilt u weten of uw dak voldoende zon 'vangt' om zonnepanelen optimaal energie te laten opwekken?
Ga dan naar de website van de Zonatlas, hiermee kunt u in één oogopslag zien of de locatie van uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Vergunning

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Op de website www.omgevingsloket.nl kunt u de vergunningcheck doen om te controleren of u een vergunning nodig hebt.

Registreren

Het is een goed idee om uw zonnepanelen te registreren via energieleveren.nl. De beheerders van het Nederlandse elektriciteitsnet krijgen zo meer inzicht in waar en hoeveel elektriciteit wordt opgewekt. Zij kunnen dan beter inspelen op de energiestromen en blijven zorgen voor een betrouwbaar electriciteitsnet.

Subsidies en financiering

Het nemen van energiebesparende maatregelen aan uw huis kost vaak geld. Maar gelukkig zijn er subsidie- en financieringsregelingen, waarmee u een flinke tegemoetkoming in de kosten kunt krijgen.

De gemeente Maassluis stimuleert het nemen van duurzame maatregelen aan gebouwen en woningen met de Duurzaamheidslening en Stimuleringslening.

Andere regelingen

Er zijn landelijke regelingen, maar ook provincies en gemeenten zetten regelmatig eigen subsidies op. Via de website Energiesubsidiewijzer ziet u voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt.

Voor eigenaren van koopwoningen is er de subsidieregeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor veel verschillende van maatregelen, zoals isolatie, een zonneboiler, een warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voor VvE's die energie willen besparen is er de subsidieregeling Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Heeft u gevonden wat u zocht?