Werken bij de gemeente Maassluis betekent werken met een ambitieus team van 275 medewerkers aan een duurzame toekomst. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door de korte lijnen en onderlinge loyaliteit. Er is volop ruimte om je te ontplooien. Waarden als ondernemen, experimenteren, reflecteren, verbinden, eigenaarschap en samenwerken vinden wij daarbij erg belangrijk. Samen zetten wij ons in om de ambities van de stad en haar inwoners waar te maken. Maassluis wil doorgroeien van 34.000 naar 36.000 inwoners, meegaan in nieuwe ontwikkelingen, haar historie koesteren en een stad blijven waar het gezellig en fijn wonen is.

Ben jij een energiek persoon, een leuke collega en steek je ook graag de handen uit de mouwen? Lees dan verder!

Voor Stadsbedrijf van de gemeente Maassluis zijn wij op zoek naar een:

Afvalcoach
(16 tot 24 uur per week)

Werk je het liefst buiten en ben je enthousiast om bij te dragen aan een schoner en beter milieu? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken een proactieve afvalcoach die graag het voortouw neemt en bij wie gastheerschap hoog in het vaandel staat.

Algemene informatie

Stadsbedrijf staat voor een nette, veilige en schone leefomgeving voor de inwoners van Maassluis. Stadsbedrijf vertaalt het door de gemeente vastgestelde beleid voor de openbare ruimte en reiniging naar de praktijk en geeft hier uitvoering aan. 

Stadsbedrijf is een uitvoeringsorganisatie die wordt aangestuurd vanuit een bedrijfsbureau. De afvalcoach gaat in gesprek met buurtbewoners, met als doel een langetermijnverandering in de omgang met afval teweeg te brengen, te weten: beter scheiden en de hoeveelheid restafval te verminderen. Oftewel het omgekeerd inzamelen in de gemeente Maassluis mede tot een succes maken.

Wat ga je doen?

 • Je bent het visitekaartje van Stadsbedrijf en bent het aanspreekpunt in de wijk op het gebied van afval. Inwoners kunnen bij jou terecht met vragen over afval en afvalscheiding.
 • Je bent zichtbaar aanwezig, op de fiets, in de wijk en bij verenigingen en draagt zorg voor bewustwording bij inwoners over een juiste manier van afvalscheiding. Daarnaast informeer je hen over het belang van afvalscheiding, afvalpreventie, het inzamelsysteem en de aanbiedregels.
 • Je controleert het aangeboden afval, coacht inwoners op hun aanbiedgedrag en gaat met hen in gesprek, ook verricht je nacontroles.
 • Je verzorgt educatie op bewonersbijeenkomsten, scholen, (sport)verenigingen over afvalscheiding.
 • Je werkt nauw samen met collega's, zoals de toezichthouders, boa's, communicatie en de inzameldienst.
 • Je maakt rapportages van constateringen. Naar aanleiding van meldingen en eigen constateringen zie je terugkerende patronen.
 • Je bent oplossingsgericht om samen het doel te behalen om in de gemeente Maassluis beter afval te scheiden.
 • Je rapporteert aan de teammanager Stadsbedrijf.

Wat vragen wij?

 • een MBO opleiding;
 • (sterk) educatief;
 • zelfstandig; 
 • communicatief vaardig in woord en schrift;
 • samenwerkingsgericht;
 • woonachtig in Maassluis.

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie in een dynamische omgeving met ruimte voor een eigen inbreng en ontwikkeling, prima arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.591,- per maand; het maximum van schaal 8 op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Dit is exclusief de maandelijkse opbouw van 17,05% Individueel Keuzebudget. Het betreft een functie voor bepaalde tijd, voor 24 tot 36 maanden.

Sollicitatie

Herken jij je in de persoon die wij zoeken en werk je graag in een organisatie waar je je thuis voelt en helemaal jezelf mag zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking? Solliciteer dan nu en laat ons kennismaken met jouw kwaliteiten.

Verstuur je motivatiebrief en cv onder vermelding van vacaturenummer 390 uiterlijk 20 oktober 2021 naar gemeente@maassluis.nl. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG). 

De sollicitatiegesprekken gaan door in aangepaste vorm. Normaal zijn de sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk persoonlijk, in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten, vacaturehouders en HR adviseurs. Omdat dit door de coronamaatregelen niet altijd mogelijk is, bieden wij digitale alternatieven. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek nemen wij contact met je op om samen tot een passende oplossing te komen. 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Angela Westerholt-Meeder, clustermanager Stadsbedrijf. Informatie over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij Olivia Nelom, senior adviseur P&O. Deze personen zijn te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Maassluis: 14 010.