Grofvuil en groenafval

Grofvuil is huishoudelijk afval dat niet in een vuilniszak of container past. Groenafval is afval dat uit uw eigen tuin komt, zoals bijvoorbeeld snoeiafval en takken.

Afspraak maken

Grofvuil en groenafval kunt u zelf wegbrengen naar de milieustraat of door de gemeente laten ophalen, dit is alleen op afspraak mogelijk. Hieronder vindt u meer informatie en kunt u online een afspraak maken.

Bedrijfsafvalpas

Per 18 januari 2021 hebben medewerkers van bedrijven een bedrijfsafvalpas nodig om zelf (grof) bedrijfsafval in te leveren bij de milieustraat. Bedrijfsafvalpas aanvragen? Ga naar Afval, bedrijven.

Grofvuil of groenafval laten ophalen

  Waar en wanneer wordt grofvuil opgehaald

  Elke woensdag in de maand wordt het grofvuil opgehaald, mits wij niet volgeboekt zitten, dan verschuift dit naar de eerst volgende keer.

  In het geval van een verhuizing kan grofvuil elke woensdag worden opgehaald bij woningen die door de bewoners worden verlaten en waarvan de sleutel moet worden ingeleverd. Ook tuinafval (snoeihout, takken, struiken e.d.) kan iedere woensdag worden opgehaald. Tuinaarde en zand wordt overigens niet gezien als tuinafval en wordt ook niet door de reinigingsdienst ingezameld.

  Aanbieden grofvuil

  Het grofvuil dat door de reinigingsdienst (na afspraak) moet worden opgehaald, dient aan de openbare weg te worden aangeboden. Het vuil moet direct bereikbaar zijn voor de ophaalwagen en mag dus niet in de tuin of in een steeg liggen.

  Per afspraak wordt maximaal 1 m3 grofvuil bij u opgehaald. Heeft u meer grofvuil, dan zult u dit over meerdere afspraken moeten verdelen. Ook kunt u het natuurlijk zelf wegbrengen naar de Milieustraat.

  Op de ophaaldag moet het grofvuil om 8.00 uur 's ochtends buitenstaan. U mag het echter niet eerder dan 22.00 uur op de avond voor de ophaaldag buitenzetten.

  Klein hout, zoals latten, plinten, schroten e.d. dienen gebundeld te worden aangeboden (touwtje eromheen). Plaatmateriaal, spaanplaat, hardboard, vloerbedekking op rol en triplex mag niet groter zijn dan 1,5 meter, omdat het anders niet in de laadruimte van de kraakwagen past. Als u meerdere soorten grofvuil heeft, moet u het gescheiden van elkaar klaar leggen voor de reinigingsdienst. 

  Groenafval mag niet in plastic zakken of dozen neergezet worden. Dit soort afval dient gebonden of in composteerbare zakken aangeboden te worden.

  Wat wordt niet meegenomen als grofvuil

  Er zijn verschillende soorten afval waarvan veel mensen denken dat ze onder het grofvuil vallen. Dat is echter niet altijd het geval. Sommige zaken worden niet als grofvuil gezien en de reinigingsdienst neemt deze spullen dan ook niet mee!

  Het gaat om:

  • Puin, steen, beton en sanitair (toiletpot, wasbak). Deze materialen kunt u wel zelf wegbrengen naar de Milieustraat, maximaal 1 m3 per keer met een maximum van 3 m3 per maand
  • Materialen die asbest bevatten
  • Autobanden (kunt u inleveren bij uw garage)
  • Chemisch afval (materialen die schadelijke stoffen kunnen bevatten)
  • Grote stukken vlakglas zoals kozijnen met het glas er nog in of losse ruiten. Vlakglas kunt u wel zelf naar de Milieustraat brengen zodat het kan worden hergebruikt.

  Afspraak maken

  Grofvuil of groenafval wegbrengen (inwoners)

  U bent inwoner van Maassluis en u wilt zelf grofvuil brengen naar de milieustraat aan de Heldringstraat 6 in Maassluis.

  Richtlijnen en informatie

  Lees eerst de volgende richtlijnen en informatie voor u een afspraak maakt voor de milieustraat:

  • U heeft alleen toegang tot de milieustraat op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Ook moet u een recent poststuk (niet ouder dan 2 maanden) op een adres in Maassluis en een afschrift van de bevestiging van uw afspraak kunnen tonen. Neem alle gevraagde documenten mee. Zonder deze documenten kan u de toegang tot de milieustraat geweigerd worden.
  • Neem geen kinderen (jonger dan 12 jaar) mee naar de milieustraat. Heeft u toch een kind bij u dan moet hij/zij in de auto blijven zodat het wegbrengen van het grofvuil zo snel mogelijk verloopt.
  • Roken is niet toegestaan in de milieustraat.
  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers op.

  Wij vragen u zich aan deze richtlijnen te houden zodat wij zoveel mogelijk Maassluizers kunnen helpen die grofvuil naar de milieustraat willen brengen.

  Afspraak inplannen

  Op de afsprakenpagina van de gemeente kunnen inwoners een afspraak inplannen:

  • Kies eerst thema: 'Milieustraat/grofvuil wegbrengen'
  • Kies bij 'Voor welk product': 'Grofvuil wegbrengen inwoner' en bevestigen met 'Volgende'
  • Kies de datum en het tijdstip dat u naar de milieustraat wilt komen. Als inwoner mag u 10 minuten reserveren om uw grofvuil te brengen.

  Afspraak maken

  Adres milieustraat

  Heldringstraat 6 in Maassluis

  Grofvuil wegbrengen (ondernemers/bedrijven)

  U bent ondernemer en u wilt zelf grof bedrijfsafval brengen naar de milieustraat aan de Heldringstraat 6 in Maassluis.

  Let op: Per 18 januari 2021 hebben ondernemers een bedrijfsafvalpas nodig om zelf (grof) bedrijfsafval in te leveren bij de milieustraat. Bedrijfsafvalpas aanvragen? Ga naar Afval, bedrijven

  Adres milieustraat

  Heldringstraat 6 in Maassluis

  Heeft u gevonden wat u zocht?