Grofvuil en groenafval

Grofvuil is huishoudelijk afval dat niet in een vuilniszak of container past. Groenafval is afval dat uit uw eigen tuin komt, zoals bijvoorbeeld snoeiafval en takken. Tuinaarde en zand is geen groenafval en wordt niet door Stadsbedrijf ingezameld.

Afspraak

Heeft u grofvuil of groenafval? Maak dan een afspraak bij de milieustraat. Vaak kunt u dan al de volgende dag uw grofvuil inleveren.
Is het voor u niet mogelijk om zelf het grofvuil naar de milieustraat te brengen, dan kunt u ook een afspraak maken met Stadsbedrijf om het grofvuil te laten ophalen.
Stadsbedrijf krijgt veel vragen om grofvuil aan huis op te halen. Hou daarom rekening met een wachttijd van soms wel enkele weken. Plan uw afspraak om grofvuil te laten ophalen dus ruim van te voren in.

Bedrijfsafvalpas

Per 18 januari 2021 hebben medewerkers van bedrijven een bedrijfsafvalpas nodig om zelf (grof) bedrijfsafval in te leveren bij de milieustraat. Bedrijfsafvalpas aanvragen? Ga naar Afval, bedrijven.

Grofvuil of groenafval wegbrengen (inwoners)

U bent inwoner van Maassluis en u wilt zelf grofvuil brengen naar de milieustraat aan de Heldringstraat 6 in Maassluis.

Richtlijnen en informatie

Lees eerst de volgende richtlijnen en informatie voor u een afspraak maakt voor de milieustraat:

 • U heeft alleen toegang tot de milieustraat op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Ook moet u een recent poststuk (niet ouder dan 2 maanden) op een adres in Maassluis en een afschrift van de bevestiging van uw afspraak kunnen tonen. Neem alle gevraagde documenten mee. Zonder deze documenten kan u de toegang tot de milieustraat geweigerd worden.
 • Neem geen kinderen (jonger dan 12 jaar) mee naar de milieustraat. Heeft u toch een kind bij u dan moet hij/zij in de auto blijven zodat het wegbrengen van het grofvuil zo snel mogelijk verloopt.
 • Roken is niet toegestaan in de milieustraat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers op.

Wij vragen u zich aan deze richtlijnen te houden zodat wij zoveel mogelijk Maassluizers kunnen helpen die grofvuil naar de milieustraat willen brengen.

Afspraak maken

Adres milieustraat

Heldringstraat 6 in Maassluis

Grofvuil of groenafval laten ophalen

  In Maassluis wordt op woensdag op afspraak grofvuil en groenafval aan huis opgehaald. Stadsbedrijf krijgt veel vragen om grofvuil aan huis op te halen. Hou daarom rekening met een wachttijd van soms wel enkele weken. Plan uw afspraak om grofvuil te laten ophalen, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen, dus ruim van te voren in.

  Aanbieden grofvuil

  Het grofvuil dat door Stadsbedrijf (na afspraak) aan huis wordt opgehaald, moet op een voor de ophaalwagen direct bereikbare plaats aan de openbare weg worden aangeboden. Het mag dus niet in de tuin of in een steeg liggen.

  Per afspraak wordt maximaal 1 m3 grofvuil bij u opgehaald. Heeft u meer grofvuil, dan zult u dit over meerdere afspraken moeten verdelen. Ook kunt u het natuurlijk zelf wegbrengen naar de Milieustraat.

  Op de ophaaldag moet het grofvuil om 8.00 uur 's ochtends buitenstaan. U mag het echter niet eerder dan 22.00 uur op de avond voor de ophaaldag buitenzetten.

  Klein hout, zoals latten, plinten, schroten e.d. dienen gebundeld te worden aangeboden (touwtje eromheen). Plaatmateriaal, spaanplaat, hardboard, vloerbedekking op rol en triplex mag niet groter zijn dan 1,5 meter, omdat het anders niet in de laadruimte van de kraakwagen past. Als u meerdere soorten grofvuil heeft, moet u het gescheiden van elkaar klaar leggen voor de reinigingsdienst. 

  Groenafval mag niet in plastic zakken of dozen neergezet worden. Dit soort afval dient gebonden of in composteerbare zakken aangeboden te worden.

  Wat wordt niet meegenomen als grofvuil

  Er zijn verschillende soorten afval waarvan veel mensen denken dat ze onder het grofvuil vallen. Dat is echter niet altijd het geval. Sommige zaken worden niet als grofvuil gezien en de reinigingsdienst neemt deze spullen dan ook niet mee!

  Het gaat om:

  • Puin, steen, beton en sanitair (toiletpot, wasbak). Deze materialen kunt u wel zelf wegbrengen naar de Milieustraat, maximaal 1 m3 per keer met een maximum van 3 m3 per maand
  • Materialen die asbest bevatten
  • Autobanden (kunt u inleveren bij uw garage)
  • Chemisch afval (materialen die schadelijke stoffen kunnen bevatten)
  • Grote stukken vlakglas zoals kozijnen met het glas er nog in of losse ruiten. Vlakglas kunt u wel zelf naar de Milieustraat brengen zodat het kan worden hergebruikt.

  Afspraak maken

  Grofvuil wegbrengen (ondernemers/bedrijven)

  U bent ondernemer en u wilt zelf grof bedrijfsafval brengen naar de milieustraat aan de Heldringstraat 6 in Maassluis.

  Let op: Per 18 januari 2021 hebben ondernemers een bedrijfsafvalpas nodig om zelf (grof) bedrijfsafval in te leveren bij de milieustraat. Bedrijfsafvalpas aanvragen? Ga naar Afval, bedrijven

  Adres milieustraat

  Heldringstraat 6 in Maassluis

  Heeft u gevonden wat u zocht?