Samenvatting

Er mag dit jaar geen vuurwerk worden verkocht en afgestoken. Voor het in bezit hebben of afsteken van vuurwerk kunt u een boete krijgen.

Het verbod geldt niet voor fop- en schertsvuurwerk (categorie F1), zoals:

  • trektouwtjes
  • knalerwten
  • sterretjes

Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie over het onderwerp vuurwerk.

In Maassluis zijn een aantal plekken aangewezen waar een vuurwerkverbod geldt. Bekijk de locaties.

Op schoolpleinen en rond de Vloot, Driemaashave en de Tweemaster mag geen vuurwerk worden afgestoken. Doet u dit toch? Dan bent u strafbaar. 

Voorwaarden

Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen nog steeds erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt elk jaar voor extra drukte, voor zorgverleners en handhavers. Daarom heeft het kabinet besloten dat ook tijdens deze jaarwisseling geen vuurwerk mag worden verkocht en afgestoken.

Waarom een vuurwerkverbod?

Tijdens de jaarwisseling gebeuren er vaak ongelukken met vuurwerk. Dit zorgt ervoor dat het met oud en nieuw extra druk is op de spoedeisende hulp. Het kabinet wil deze drukte dit jaar voorkomen, omdat het zorgpersoneel het al lange tijd erg druk heeft door de coronacrisis. Extra drukte kan de zorg nu niet aan. Vorig jaar heeft het vuurwerkverbod goed geholpen.

In Maassluis zijn bepaalde plekken aangewezen waar een vuurwerkverbod geldt. Op schoolpleinen en rond de Vloot, Driemaashave en de Tweemaster mag geen vuurwerk worden afgestoken. Bekijk de locaties.

Doet u dit toch? Dan bent u strafbaar.

Een boete voor te vroeg afsteken van 'legaal' vuurwerk kost u 100,00 euro. Voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk tot 25 kilo kan een boete worden opgelegd van enkele honderden euro's.
De strafmaat voor het in bezit hebben van zwaar illegaal vuurwerk (zoals de levensgevaarlijke cobra's en shark) wordt in alle gevallen door de rechter bepaald. Verdachten, zowel minder- als meerderjarig, worden te allen tijde aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.   

Heeft u gevonden wat u zocht?