""

Vrijwilligers vormen ook in Maassluis een onmisbare schakel in de zorg, welzijnssector, buurten, sport, cultuur en onderwijs. Een kleine 13.000 vrijwilligers houden deze organisaties levendig. Vrijwilligers zelf vinden hun inzet vaak de normaalste zaak van de wereld en zeggen: "Het is gewoon leuk om te doen." of "Oooh is dit vrijwilligerswerk?"

Vrijwillige inzet

De gemeente waardeert deze betrokkenheid. Zij stimuleert alle vrijwillige inzet en faciliteert daar waar mogelijk met onder meer:

Vrijwilligerssteunpunt

Het Vrijwilligerssteunpunt Maassluis stimuleert de vrijwillige inzet van inwoners in Maassluis. Haar medewerkers verbinden kennis, activiteiten, mensen en middelen waar mogelijk.

Vraag over vrijwilligerswerk?

Heeft u een vraag over vrijwilligerswerk of wilt u vrijwilligerswerk gaan doen? Bel, mail of kom naar het Vrijwilligerssteunpunt.

Ondersteuning

Bent u een vrijwilliger of werkt uw organisatie met vrijwilligers, dan biedt het Vrijwilligerssteunpunt ondersteuning in de vorm van onder meer:

Handboek vrijwillige inzet

Veel organisaties hebben te maken met een tekort aan vrijwilligers en willen meer weten over hoe zij mensen kunnen koesteren of bewegen om vrijwilligerswerk bij hen te doen. Het Vrijwilligerssteunpunt heeft hiervoor het Handboek Vrijwillige inzet vernieuwd met handige tips en inzichten. Het handboek is een praktisch boek van oprichting tot uitvoering en alles wat daarbij komt kijken.

Handboek bestellen? Neem contact met ons op via vrijwilligerssteunpunt@maassluis.nl.

Een idee of een vraag?

Het Vrijwilligerssteunpunt blijft graag in contact met vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en werkt vraaggericht. Heeft u een idee of een vraag? Laat het weten. De medewerkers komen graag langs om kennis te maken, te adviseren of uitleg te geven wat het Vrijwilligerssteunpunt voor u kan betekenen.

Twitter en Facebook

U kunt het Vrijwilligerssteunpunt ook volgen op Twitter en Facebook.

Vrijwilligerswerk in Maassluis

Volgens de definitie van de Rijksoverheid is vrijwilligerswerk: werk dat u onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving.

Voorwaarden vrijwilligerswerk

Het is niet precies te zeggen wat wel en wat geen vrijwilligerswerk is. In het algemeen gelden de volgende voorwaarden voor vrijwilligerswerk:

  • Het werk is in het algemeen belang of in een bepaald maatschappelijk belang.
  • Het werk heeft geen winstoogmerk.
  • Het werk kost de arbeidsmarkt geen banen en komt niet in de plaats van een betaalde baan. 

Het Vrijwilligerssteunpunt voegt daar aan toe dat het tegelijkertijd een activiteit is die aansluit bij uw behoeftes en interesses; 'werk' waar u blij van wordt.

Vacatures en ervaringen

Kijk voor vacatures op www.prikbordmaassluis.nl. Of lees daar de inspirerende ervaringen van vrijwilligers die al aan de slag zijn.

Heeft u andere vragen over vrijwilligerswerk? Kijk dan eens bij 'veel gestelde vragen'.

Subsidie

Voor het aanvragen van subsidies verwijst het Vrijwilligerssteunpunt u naar het subsidieloket. Naast subsidie aanvragen bij de gemeente kunt u ook zoeken naar andere vormen van financiële ondersteuning. Er zijn vele mogelijkheden, afhankelijk van de activiteit(en) die u wilt organiseren.

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk

De het Platvorm Vrijwillige Inzet biedt u verschillende handleidingen en handige instrumenten voor een succesvolle zoektocht naar subsidie voor uw projecten.

Workshop en financieel adviseur

Het Vrijwilligerssteunpunt biedt u de workshop Fondsenwerving aan. Daarnaast kunt u ook de financieel adviseur van het Vrijwilligerssteunpunt benaderen voor advies. Heeft u interesse? Mail dan naar prikbord@maassluis.nl.

Contact

Bezoekadres Vrijwilligerssteunpunt

Gemeentehuis Maassluis
Koningshoek 93.050
3144 BA Maassluis

Postadres:
Postbus 55
3140 AB  Maassluis

Balie Vrijwilligerssteunpunt

Bereikbaar op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur
Telefoon: 14010
E-mail: vrijwilligerssteunpunt@maassluis.nl
Website: www.prikbordmaassluis.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?