Gemeenten staan de komende jaren voor een aantal flinke opgaven op het gebied van duurzaamheid, klimaat en groen, zo ook in onze regio. De tuinbranche, gemeente Maassluis en Westland en het Hoogheemraadschap Delfland zetten daarom samen een groene trend in door drie Groene Klimaatpleinen in onze regio te openen. 

Groene voorbeelden, leuke workshops en acties 

De Groene Klimaatpleinen zijn pleinen waar tuincentrumbezoekers voorbeelden zien voor het opvangen en bewaren van water in hun tuin, maar ook groene daken, beplanting die van nature uit Nederland komt en groene alternatieven voor tuintegels. Of door bijvoorbeeld voor hout op je dakterras of balkon te gaan in plaats van steen of beton, minder warm in de zomer.

Tegel eruit, plant erin

Het klimaat verandert, droogte neemt toe en mensen hebben steeds meer behoefte aan groen en natuur, voor ontspanning, recreatie en hun gezondheid. Vooral in een dicht bebouwde Randstad. Wethouder Denise Mulder (Duurzaamheid en Milieu) over het groene initiatief: ‘Maassluis en haar inwoners zijn al heel goed bezig met vergroenen, maar het mag altijd meer! Daarom  ben ik best wel trots dat we dit hier in deze regio samen voor elkaar hebben gekregen. Als gemeente Maassluis hebben we om deze opening te vieren voor onze inwoners een leuke actie geregeld: lever je tegel(s) in voor een mooie (gratis) plant: tegel eruit, plant erin! ‘. Binnenkort meer informatie hierover.

De klimaatpleinen zijn te zien bij Tuincentrum Boers in Maasdijk, Intratuin ’s-Gravenzande en op het plein bij de Carlton in ’s-Gravenzande.