Om kinderen meer bewust te maken van de gevolgen van (zwerf)afval vertelt Koos de vuilnisman (Theodoor Braaksma) op verschillende scholen het kringloopverhaal. Tijdens deze milieueducatielessen hebben leerlingen in de vorm van een tekening duidelijk gemaakt hoe wij 't beste afval scheiden. In één van die lessen is de tekening van Sofie Booster (11 jaar, groep 7) van de Montessorischool als winnaar uitgekozen.  

Een uitvergroot exemplaar van Sofie's tekening werd afgelopen donderdag onthuld door wethouder Denise Mulder (duurzaamheid, milieu en afvalverwerking) op de Montessorischool in het bijzijn van haar ouders, haar klasgenoten en Rob Kleinegris van Afvalvrije scholen. Denise: "Sofie's tekening laat heel goed het kringloopverhaal zien: 'Red de aarde, scheid je afval'. "Minder afval in de restafvalcontainer betekent minder afval in de verbrandingsoven. Beter voor de aarde en voor onze portemonnee", aldus Rob.  

Denise testte even bij de leerlingen wat zij van Koos' lessen hebben opgestoken door allerlei vragen te stellen als 'Wat doe je met batterijen op school?', of 'Wat doe je met de inkttoners uit de printer?' Uit hun antwoorden bleek dat zij prima wisten hoe ze moeten scheiden. Jong geleerd, oud gedaan!   

Meer weten over afval scheiden of stichting VAnG/Van Afval naar Grondstof? Check de VAnG(externe link) site of van gemeente Maassluis.