Belastingvoordeel voor chronisch zieken en mensen met een beperking

Heeft u door een chronische ziekte of beperking kosten voor zorg, hulpmiddelen en voorzieningen? Dan komt u in aanmerking voor verschillende belastingvoordelen.

Bekijk de mogelijkheden(externe link)

Dierenvoedselbank

Heeft u geldzorgen en kunt u hierdoor niet meer betalen voor uw huisdier? Stichting Unique is de dierenvoedselbank in Maassluis en kan u helpen.

Bekijk de mogelijkheden(externe link)

Gratis naar de bibliotheek

Bibliotheek Maassluis geeft ieder huishouden met een laag inkomen een gratis jaarabonnement. U kunt de bibliotheekpas aanvragen bij de Formulierenbrigade van Stroomopwaarts. U kunt een afspraak maken met de Formulierenbrigade op de website van Stroomopwaarts(externe link) of bel naar 010 246 55 55.  

Gratis cursussen bij de bibliotheek 

Als u lid bent van de bibliotheek, dan heeft u toegang tot veel interessante gratis online cursussen. Log in met je bibliotheekgegevens op de website van Bibliotheek De Plataan(externe link) en begin meteen met een online cursus! 

(Gratis) activiteiten in Maassluis

Op de website van SamenzijnwijMaassluis vindt u diverse (gratis) activiteiten waar Maassluizers aan kunnen deelnemen.

Bekijk wat er te doen is! (externe link)

Kringloopwinkels

Tweedehands spullen zijn vaak heel goed en een stuk goedkoper dan nieuwe spullen. Ga eens winkelen in één van de kringloopwinkel in Maassluis. Bekijk de openingstijden op de websites.

Korting voor ouderen

Heeft u een laag inkomen en recht op AOW (Algemene Ouderdomswet)? Dan heeft u mogelijk recht op ouderenkorting en alleenstaandeouderenkorting.

Bekijk de mogelijkheden(externe link)

Repair Café

Is uw waterkoker, tosti-ijzer, laptop of ander elektrisch apparaat kapot? Breng het naar het Repair Café in De Hooftzaak. Twee keer in de maand repareren vrijwilligers gratis uw elektrische apparaten.

Bekijk de openingstijden op de website(externe link)

Rotterdampas voor €5

Plezier maakt alles leuker! Met de Rotterdampas doet u veel leuke dingen, gratis of met korting. Een dagje Blijdorp, naar het museum, naar de bioscoop of korting op entree bij de Kroepoekafbriek. De Rotterdampas is € 5,- per pas, voor volwassenen. Als u gelijktijdig een pas aanvraagt voor uw kinderen tot 18 jaar, dan is deze voor uw kinderen gratis. 

Rotterdampas aanvragen

Sociale klusdienst (gratis)

Heeft u een laag inkomen en heeft u kleine klusjes in en rondom het huis die u niet zelf kunt uitvoeren? De handige vrijwilligers van de Sociale klusdienst helpen u hier graag bij. Kom naar het inloopspreekuur van de Sociale klusdienst op maandag van 10.00 - 11.00 uur bij buurtcentrum De Hooftzaak aan de PC Hooftlaan. Hier kunt u vragen stellen en een afspraak maken voor een klus.

U kunt een klus ook aanvragen via Stroomopwaarts, de Voedselbank, Stichting Present, Vluchtelingenwerk, Welzijn E25, Wijkteam VraagRaak, Stichting Onder Een Dak, Stichting Samen Randstad, Samen Sterk Maassluis, Klik Vrijwilligers en de Energiecoaches.

Voedselbank, speelgoedbank, kledingbank en huisraadbank

Heeft u moeite met het betalen van de boodschappen? De voedselbank geeft voedselpakketten aan mensen met lage inkomens. Ook kunt u hier terecht voor speelgoed, huisraad en kleding.

Bekijk de mogelijkheden op de website van Voedselbank Maassluis(externe link) en meld u aan. 

Volwassenfonds Sport & Cultuur

Bent u 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur helpt hierbij.

Bekijk de spelregels en maak een afspraak(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?