Wat is het?

Met de Rotterdampas kunt u korting krijgen bij allerlei (culturele) instellingen en bedrijven in Rotterdam en omgeving. Lees hier alles over de Rotterdampas(externe link). Daarnaast krijgt iedereen met een Rotterdampas, de Rotterdampas Magazine thuisgestuurd. Hierin leest u alles over extra aanbiedingen en activiteiten.

Voor wie

Iedereen kan de Rotterdampas kopen. Waar u ook woont en hoe jong of oud u ook bent. Het pasjaar loopt van 1 maart 2023 t/m 29 februari 2024.

Rotterdampas aanvragen 

Dat kan bij het Publiekscentrum van de gemeente Maassluis. Het Publiekscentrum werkt op afspraak. U kunt digitaal een afspraak maken.

Bezoekadres: 
Koningshoek 93.050
3144 BA Maassluis

Neem uw identiteitsbewijs mee als u de Rotterdampas gaat bestellen. Koopt u de Rotterdampas ook voor uw inwonende kinderen en/of partner? Dan moet u van deze personen een pasfoto meenemen. Als uw partner of kind zelf meekomt naar de balie in het stadhuis, dan hoeft u geen pasfoto mee te nemen. Er wordt dan digitaal een foto gemaakt.

Als u in aanmerking komt voor een Rotterdampas tegen gereduceerd tarief, neem dan ook uw inkomensgegevens mee. Het gereduceerde tarief is niet van toepassing als u de pas bestelt bij een Rotterdampaswinkel.

Verlengen

Wilt u verlengen? Dan zijn er drie manieren:

1. U bent cliënt bij Stroomopwaarts en u heeft een brief ontvangen over de Rotterdampas. Dan kunt u uw pas digitaal verlengen via de website van de gemeente Maassluis. 

2. U heeft een minimum inkomen en u komt (weer) in aanmerking voor korting. Verleng uw pas via de balie van het Publiekscentrum in het stadhuis. U kunt digitaal een afspraak maken.

3. U wilt uw pas verlengen zonder korting. Ga hiervoor naar de website van de Rotterdampas(externe link) en verleng uw pas digitaal.

Kosten

De Rotterdampas kost 65,00 euro. Bij gelijktijdige aanschaf betalen uw inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) 20,00 euro. Komt u in aanmerking voor het gereduceerde tarief? Dan betaalt u 5,00 euro en krijgen uw inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) bij gelijktijdige aanschaf de Rotterdampas gratis. Zie ook Tarieven & voorwaarden - Rotterdampas(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?