Vanwege de drukte bij het aanvragen van de Rotterdampas, zijn er op dit moment langere levertijden. Bestelt u nu een nieuwe pas, dan ligt de pas eind maart 2022 in de brievenbus. U kunt de pas vanaf dat moment gebruiken.

Had u vorig jaar een actieve Rotterdampas? Deze kunt u verlengen. Gebruik hiervoor de betaalgegevens in de verlengbrief die u in februari hebt ontvangen of kom langs bij het Publiekscentrum in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak.

Excuses voor het ongemak!

Samenvatting

Met de Rotterdampas kunt u korting krijgen bij allerlei (culturele) instellingen en bedrijven in Rotterdam en omgeving. Op de website van de Rotterdampas kunt u de deelnemende bedrijven en instellingen vinden. Daarnaast krijgt u vier keer per jaar het Rotterdampas Magazine thuisgestuurd. Dit tijdschrift houdt u op de hoogte van de extra aanbiedingen en activiteiten.

De Rotterdampas is ongeacht het tijdstip van aanschaf tegen een vaste prijs te koop. De Rotterdampas is geldig van 1 maart tot 1 maart in het volgende jaar.

Iedereen kan de Rotterdampas kopen. Waar u ook woont, hoe jong of oud u ook bent.

Kosten

De Rotterdampas kost 60,00 euro, bij gelijktijdige aanschaf betalen uw inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) 17,50 euro.

Komt u in aanmerking voor het gereduceerde tarief dan betaalt u 5,00 euro en krijgen uw inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) bij gelijktijdige aanschaf de Rotterdampas gratis.

Zie ook www.rotterdampas.nl/informatie/tarieven-en-voorwaarden.

Gang van zaken

Wilt u een nieuwe Rotterdampas kopen?

Dat kan bij het Publiekscentrum van de gemeente Maassluis. Lees bij het tabblad Meenemen wat u nodig hebt als u naar het stadhuis komt. 
Het Publiekscentrum werkt op afspraak. U kunt digitaal een afspraak maken.

Wilt u uw huidige Rotterdampas verlengen?
Dan zijn er drie opties:

  1. U bent cliënt bij Stroomopwaarts en u heeft een brief ontvangen over de Rotterdampas? Dan kunt u uw pas digitaal verlengen via de website van de gemeente Maassluis. Ga hiervoor naar:  Rotterdampas verlengen Stroomopwaarts
     
  2. U heeft een minimum inkomen en u komt (weer) in aanmerking voor korting? Verleng uw pas via de balie van het Publiekscentrum in het stadhuis. U kunt digitaal een afspraak maken. Lees bij het tabblad Meenemen wat u nodig hebt als u naar het stadhuis komt.
     
  3. U wilt uw pas verlengen zonder korting? Ga hiervoor naar de website van de Rotterdampas en verleng uw pas digitaal.

Meenemen

Neem uw identiteitsbewijs mee als u de Rotterdampas gaat bestellen. Koopt u de Rotterdampas ook voor uw inwonende kinderen en/of partner? Dan moet u ook van deze personen een (pas)foto meenemen. Als uw partner of kind zelf meekomt naar de balie in het stadhuis, dan hoeft u geen pasfoto mee te nemen. Er wordt dan digitaal een foto gemaakt.

Als u in aanmerking komt voor een Rotterdampas tegen gereduceerd tarief, neem dan ook uw inkomensgegevens mee. Het gereduceerde tarief is niet van toepassing als u de pas bestelt bij de Rotterdampaswinkel.

Heeft u gevonden wat u zocht?