Wat is het?

Met de Rotterdampas krijgt u korting bij allerlei (culturele) instellingen en bedrijven in Rotterdam en omgeving. Lees hier alles over de Rotterdampas(externe link). Iedereen met een Rotterdampas krijgt ook het Rotterdampas Magazine thuisgestuurd. Hierin leest u alles over extra aanbiedingen en activiteiten. Het pasjaar loopt van 1 maart 2023 t/m 29 februari 2024.

Voor wie is de Rotterdampas?

Iedereen kan een Rotterdampas kopen. 

Wat kost de Rotterdampas?

De Rotterdampas kost € 65,-, maar als u een lager inkomen heeft, studeert of kind bent, komt u mogelijk in aanmerking voor een ander tarief. Bekijk hieronder voor welk tarief u in aanmerking komt en onder welke voorwaarden.

 Per volwassene Per inwonend kind t/m 17 jaar 
Standaardtarief

€ 65,-

€ 20,-

Middentarief

U komt in aanmerking voor het middentarief als het gezamenlijke netto-maandinkomen (excl. toeslagen) ligt tussen:

€ 1.450,- tot € 1.675,-   alleenstaanden

€ 1.800,- tot € 2.075,-   alleenstaande ouders

€ 2.050,- tot € 2.375,-   gehuwd/samenwonend

€ 32,50€ 10,-

Laag tarief

U komt in aanmerking voor het laag tarief als het gezamenlijke netto-maandinkomen (excl. toeslagen) niet hoger is dan:

€ 1.450,-   alleenstaanden

€ 1.800,-   alleenstaande ouders

€ 2.050,-   gehuwd/samenwonend

€ 5,-

€ 0,-

Studententarief

Ben je inwoner van Maassluis en studeer je in Rotterdam? En ben je jonger dan 33 jaar? Dan geldt het studententarief. Let op! Je kunt de Rotterdampas alleen tegen het studententarief aanschaffen in een van de Rotterdamse verkooppunten(externe link)

€ 20,- 

Rotterdampas aanvragen 

Dat kan bij het Publiekscentrum van de gemeente Maassluis. Het Publiekscentrum werkt op afspraak. U kunt digitaal een afspraak maken. 

Bezoekadres: 
Koningshoek 93.050
3144 BA Maassluis

Neem uw identiteitsbewijs mee naar uw afspraak. Koopt u de Rotterdampas ook voor uw inwonende kinderen en/of partner? Dat kan! Neem een pasfoto van hen mee. Zij hoeven niet mee te komen naar de afspraak.

Komt u in aanmerking voor een Rotterdampas tegen het midden- of laag tarief? Neem dan uw inkomensgegevens mee. Het midden- en laag tarief is niet van toepassing als u de pas koopt bij een Rotterdampaswinkel.

Rotterdampas verlengen?

Dat kan op drie manieren:

  1. U bent cliënt bij Stroomopwaarts en heeft u een brief ontvangen over de Rotterdampas. Dan kunt u uw pas digitaal verlengen via het e-formulier
  2. U heeft een minimum inkomen en u komt in aanmerking voor korting. Verleng uw pas via de balie van het Publiekscentrum in het stadhuis. U kunt digitaal een afspraak maken.
  3. U wilt uw pas verlengen zonder korting. Ga hiervoor naar de website(externe link) van de Rotterdampas en verleng uw pas digitaal.

Heeft u gevonden wat u zocht?