Wat is het?

Met de Rotterdampas krijgt u korting bij allerlei (culturele) instellingen en bedrijven in Rotterdam en omgeving. Lees hier alles over de Rotterdampas. Iedereen met een Rotterdampas krijgt ook het Rotterdampas Magazine thuisgestuurd. Hierin leest u alles over extra aanbiedingen en activiteiten. Het pasjaar loopt van 1 maart 2024 tot en met 28 februari 2025.

Voor wie is de Rotterdampas?

Iedereen kan een Rotterdampas kopen. 

Wat kost de Rotterdampas?

De Rotterdampas kost € 65,-. Als u een lager inkomen heeft, studeert of kind bent, komt u mogelijk in aanmerking voor een ander tarief. Bekijk hieronder voor welk tarief u in aanmerking komt en onder welke voorwaarden.

 Per volwassene Per inwonend kind t/m 17 jaar 
Standaardtarief

€ 65,-

€ 20,-

Middentarief

U komt in aanmerking voor het middentarief als het gezamenlijke netto-maandinkomen (excl. toeslagen) ligt tussen:

€ 1.600,- tot € 1.825,-   alleenstaanden
€ 2.000,- tot € 2.350,-   alleenstaande ouders
€ 2.275,- tot € 2.625,-   gehuwd/samenwonend

€ 32,50€ 10,-

Laag tarief

U komt in aanmerking voor het laag tarief als het gezamenlijke netto-maandinkomen (excl. toeslagen) niet hoger is dan:

€ 1.600,-   alleenstaanden
€ 2.000,-   alleenstaande ouders
€ 2.275,-   gehuwd/samenwonend

€ 5,-

€ 0,-

Studententarief

Ben je inwoner van Maassluis en studeer je in Rotterdam? En ben je jonger dan 33 jaar? Dan geldt het studententarief. Let op! Je kunt de Rotterdampas alleen tegen het studententarief aanschaffen bij één van de Rotterdamse verkooppunten

€ 20,- 

Rotterdampas aanvragen 

U kunt bij het Publiekscentrum van de gemeente Maassluis een Rotterdampas aanvragen. Het Publiekscentrum werkt op afspraak. U kunt digitaal een afspraak maken. Na de aanvraag krijgt u de Rotterdampas binnen vijf werkdagen thuisgestuurd.

Bezoekadres: 
Koningshoek 93.050
3144 BA Maassluis

Neem uw identiteitsbewijs en een recente pasfoto mee naar uw afspraak. Dit mag ook een digitale foto zijn op uw mobiele telefoon. De baliemedewerker bepaalt of de foto duidelijk genoeg is en gebruikt kan worden. Heeft u geen (digitale) pasfoto? Dan wordt deze gratis aan de balie gemaakt.

Koopt u de Rotterdampas ook voor uw inwonende kinderen en/of partner? Dat kan! Neem ook van hen een (digitale) pasfoto mee. Zij hoeven dan zelf niet mee te komen naar de afspraak.

Komt u in aanmerking voor een Rotterdampas tegen het midden- of laag tarief? Neem dan een bewijs van uw (gezamenlijk) netto – maandinkomen mee. Dit bewijs is een uitkeringsspecificatie of een salarisstrook van de laatste 2 maanden. Daarnaast dient u ook een compleet bankafschrift van 2 maanden te tonen met al uw bij- en afschrijvingen. Een jaaropgaaf is niet geldig. Het midden- en laag tarief is niet beschikbaar wanneer u de pas koopt bij een Rotterdampaswinkel.

Rotterdampas verlengen?

Dat kan op drie manieren:

  1. U bent cliënt bij Stroomopwaarts en u heeft een brief ontvangen over de Rotterdampas. Dan kunt u uw pas digitaal verlengen via het e-formulier
  2. U heeft een minimum inkomen en u komt in aanmerking voor korting. Verleng uw pas via de balie van het Publiekscentrum in het stadhuis. U kunt digitaal een afspraak maken.
  3. U wilt uw pas verlengen zonder korting. Ga hiervoor naar de website van de Rotterdampas en verleng uw pas digitaal.

Het (Jeugd) Vakantiepaspoort

Het (Jeugd) Vakantiepaspoort is een uitgave van Rotterdampas en bestaat al sinds 1985. Het Vakantiepaspoort staat vol leuke sportieve, recreatieve en educatieve dingen om te doen in en om Rotterdam. Van musea tot zwembaden en van (indoor) speelparadijzen tot creatieve workshops en kinderboerderijen. Voor al deze uitjes gelden speciale kortingen of gratis entree voor kinderen.

Bij elk uitje krijg je bovendien een stempel in je papieren paspoort. Scoor zoveel mogelijk stempels, want bij de vijfde stempel krijg je een cadeautje en bij de tiende kun je een waardebon voor een uitje naar een Superbestemming halen. Let op: het cadeautje en de waardebon worden alleen verstrekt bij de Rotterdampas-verkooppunten in Rotterdam. 

Bij de Rotterdampas-verkooppunten en het gemeentehuis van Maassluis kun je het paspoort kopen voor € 4,50 óf gratis afhalen op vertoon van je Rotterdampas. Kijk voor meer informatie over het Vakantiepaspoort op vakantiepaspoort.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?