Wat is het?

Met de Rotterdampas kunt u korting krijgen bij allerlei (culturele) instellingen en bedrijven in Rotterdam en omgeving. Op de website van de Rotterdampas(externe link) kunt u de deelnemende bedrijven en instellingen vinden. Daarnaast krijgt u vier keer per jaar het Rotterdampas Magazine thuisgestuurd. Dit tijdschrift houdt u op de hoogte van de extra aanbiedingen en activiteiten.

De Rotterdampas is ongeacht het tijdstip van aanschaf tegen een vaste prijs te koop. De Rotterdampas is geldig van 1 maart tot 1 maart in het volgende jaar.

Iedereen kan de Rotterdampas kopen. Waar u ook woont, hoe jong of oud u ook bent.

Wat moet ik doen?

Wilt u een nieuwe Rotterdampas kopen?

Dat kan bij het Publiekscentrum van de gemeente Maassluis. Lees bij het tabblad Meenemen wat u nodig hebt als u naar het stadhuis komt. Het Publiekscentrum werkt op afspraak. U kunt digitaal een afspraak maken.

Wilt u uw huidige Rotterdampas verlengen?

Dan zijn er drie opties:

  1. U bent cliƫnt bij Stroomopwaarts en u heeft een brief ontvangen over de Rotterdampas? Dan kunt u uw pas digitaal verlengen via de website van de gemeente Maassluis. Ga hiervoor naar: Rotterdampas verlengen Stroomopwaarts
  2. U heeft een minimum inkomen en u komt (weer) in aanmerking voor korting? Verleng uw pas via de balie van het Publiekscentrum in het stadhuis. U kunt digitaal een afspraak maken. Lees bij het tabblad Meenemen wat u nodig hebt als u naar het stadhuis komt.
  3. U wilt uw pas verlengen zonder korting? Ga hiervoor naar de website van de Rotterdampas(externe link) en verleng uw pas digitaal.

Kosten

De Rotterdampas kost 60,00 euro, bij gelijktijdige aanschaf betalen uw inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) 17,50 euro.Komt u in aanmerking voor het gereduceerde tarief dan betaalt u 5,00 euro en krijgen uw inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) bij gelijktijdige aanschaf de Rotterdampas gratis.

Zie ook www.rotterdampas.nl/informatie/tarieven-en-voorwaarden(externe link).

Wat moet ik meenemen?

Neem uw identiteitsbewijs mee als u de Rotterdampas gaat bestellen. Koopt u de Rotterdampas ook voor uw inwonende kinderen en/of partner? Dan moet u ook van deze personen een (pas)foto meenemen. Als uw partner of kind zelf meekomt naar de balie in het stadhuis, dan hoeft u geen pasfoto mee te nemen. Er wordt dan digitaal een foto gemaakt.

Als u in aanmerking komt voor een Rotterdampas tegen gereduceerd tarief, neem dan ook uw inkomensgegevens mee. Het gereduceerde tarief is niet van toepassing als u de pas bestelt bij de Rotterdampaswinkel.

Heeft u gevonden wat u zocht?