In vier wijken (Vogelwijk, Oranjewijk, Kapelpolder en Zwembadwijk) zijn deze week bodemscans uitgevoerd om vast te stellen waar kabels en leidingen in de grond liggen. Die kennis is nodig om geschikte locaties te vinden voor het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers. Om de bodemscans goed uit te kunnen voeren zijn er op sommige locaties in de stad stippen op straat geplaatst. Die stippen leiden tot vragen van inwoners.

Weinig overlast

Door gebruik te maken van bodemscans kan snel en zonder graafwerk de precieze locaties van kabels en leidingen worden gevonden. Deze methode geeft nauwelijks overlast voor inwoners. Voor het maken van een voorlopig locatieplan voor ondergrondse containers is het belangrijk te weten waar kabels en leidingen in de grond liggen. Die voorlopige locatieplannen worden uitvoerig met inwoners besproken tijdens nog in te plannen bewonersbijeenkomsten na de zomer.

Samen meer halen uit afval

Met een nieuwe manier van afval inzamelen scheiden wij afval beter. Zo zorgen wij in Maassluis samen voor een beter milieu.

Meer weten over afval?

Meer informatie over afval inzamelen: Haal samen meer uit afval | Gemeente Maassluis