Spelregels

Zowel hondenbezitters als inwoners zonder hond moeten prettig gebruik kunnen maken van de openbare ruimte. Daarom zijn er regels opgesteld en losloopgebieden aangewezen. Bijna overal mag uw hond aangelijnd komen. Er is een aantal gebieden waar uw hond niet mag komen, zoals op kinderspeelplaatsen en speel- en ligweiden. 

Losloopgebieden in Maassluis

Maassluis kent een aantal losloopgebieden waar uw hond niet aangelijnd hoeft te zijn zolang zij het verkeer of andere bezoekers niet storen. Hier vindt u de losloopgebieden in Maassluis. De kaart heeft een extra kaartlaag met speelverhardingen (speelgebieden). In die laatste mag u met de hond niet komen. Doet u dat toch, dan riskeert u een boete van 160 euro.

Opruimplicht 

Zoals overal in Maassluis geldt ook in de losloopgebieden een opruimplicht. Dat wil zeggen dat u hondenpoep altijd moet opruimen. Zo blijft onze stad schoon en vrij van hondenpoep. Als hondenbezitter bent u altijd verplicht om een zakje, schepje of ander opruimmiddel bij u te hebben. U kunt de poep daarna weggooien in een hondenpoepbak, afvalbak of ondergrondse restafvalcontainer. Houdt u zich niet aan de opruimplicht? Dan riskeert u een boete van 160 euro.

Over hondenpoep komen regelmatig klachten binnen. Het is één van de grootste ergernissen in Maassluis. Het opruimen is een kleine moeite en scheelt een hoop ergernis. Heeft u geen zakje of ander opruimmiddel bij u? Dan riskeert u een boete van 110 euro.

Melding

Ligt er hondenpoep op straat? Dan kunt u dit melden. De gemeente gebruikt uw melding om beter te kunnen handhaven. De gemeentelijke handhavingsteams, de boswachters en de politie controleren de regels voor het aanlijnen van honden en het opruimen van hondenpoep. Gebruik hiervoor de Melding openbare ruimte.

Heeft u gevonden wat u zocht?