Door elektrisch laden te stimuleren verbetert de gemeente Maassluis de luchtkwaliteit en leveren we een bijdrage aan de klimaatdoelen.

Laadpalen

Verspreid in Maassluis staan er verschillende openbare laadpalen. Met een laadpas kunt u hier uw elektrische auto opladen. Een laadpas kunt u bij verschillende aanbieders aanvragen. Een overzicht van alle bestaande en geplande laadpalen kunt u op Laadpaalnodig.nl vinden.

Een openbare laadpaal aanvragen

Rijdt u elektrisch of gaat u een elektrische auto kopen? Om uw auto op te laden, kunt u een laadpaal aanvragen op loopafstand (straal van 200 meter) van uw woon- of werkadres. Aanvragen van een laadpaal kan via Laadpaalnodig.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie en alle voorwaarden voor uw aanvraag.

Heeft u een laadpaal aangevraagd en wilt u weten hoe het met uw aanvraag staat? Op deze website kunt u uw aanvraag bekijken.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een laadpaal moet u minimaal voldoen aan deze voorwaarden:

  • U woont of werkt in de gemeente Maassluis;
  • U heeft (binnenkort) een elektrisch voertuig;
  • U heeft geen parkeerruimte op eigen terrein.

Kosten

  • Het aanvragen van een oplaadpunt is gratis.
  • De kosten voor het opladen zijn afhankelijk van de aanbieder van de laadpaal.

In Maassluis worden nieuwe laadpalen geplaatst door EQUANS. Normaal gesproken wordt een nieuwe laadpaal binnen 14 weken geplaatst. 

Het is ook mogelijk om een laadpaal aan te vragen bij een gehandicaptenparkeerplaats. Het laadvak wordt dan  gecombineerd met de gehandicaptenparkeerplaats. Dit is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat er geschikte bekabeling moet zijn. 

Bestaande laadpalen

Wanneer er maar één van de twee vakken is ingericht, kunt u ook een extra laadvak bij een bestaande laadpaal aanvragen. Dit kan via dit formulierlink naar bestand

Om bestaande laadpalen zo efficiënt mogelijk te gebruiken is het belangrijk om het gebruik ervan met anderen af te stemmen. Dat kunt u doen door met een parkeermeter aan te geven wanneer u klaar bent met laden of door via een app te communiceren. Is een laadpaal kapot? Neem dan contact op met het storingsnummer dat op de laadpaal staat aangegeven.

Meer vragen over laadpalen worden op deze pagina beantwoord.

Elektrisch laden bij een eigen parkeerplaats

Als u over een eigen parkeerplaats beschikt kunt u geen openbare laadpaal aanvragen. U kunt zelf een laadpaal bij uw inrit plaatsen of laden via de netaansluiting van uw woning. 

Als u geen eigen parkeerplaats heeft, kunt u niet aan huis laden. Het is verboden om kabels of kabelgoottegels vanuit uw woning over de stoep te laten lopen om zo uw auto op te laden (artikel 2.10 van de APV Gemeente Maassluis). 

Als u onderdeel van een VvE (Vereniging van Eigenaren) met eigen parkeerplaatsen bent, dan moet u een laadmogelijkheid bespreken binnen uw VvE. Meer informatie kunt u vinden op de website van VvE laden.

Als uw parkeerplaats op een mandelig terrein ligt moeten alle eigenaren instemmen met de laadpaal.

Laden van elektrische fietsen

Er zijn in Maassluis 2 openbare plekken waar u uw elektrische fiets kunt opladen:

  • Het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade;
  • Fietsenstalling aan de Uiverlaan bij winkelcentrum Koningshoek.

Tijdens openingstijden kunt u uw elektrische fiets ook opladen bij een fietsenwinkel:

  • Cees Boer Fietsen aan de Noordvliet 43-45;
  • Jos Lock Tweewielers aan de Haven 11;
  • Van Kortenhof Tweewielers aan de Elektraweg 2.

Omdat niet alle fietslaadpunten op een centrale plek geregistreerd staan, kan het zijn dat dit overzicht niet compleet is en u nog een aantal locaties mist.

Heeft u gevonden wat u zocht?