Opladen elektrische auto's

De gemeente Maassluis wil een duurzaam Maassluis zijn. Met het stimuleren en faciliteren van elektrisch vervoer wordt hier invulling aan gegeven. Bent u inwoner van Maassluis en wilt u een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen? Dat kan! De aanvraag en de mogelijke plaatsing van deze laadpalen in Maassluis kan via marktpartijen die in het bezit zijn van een overeenkomst met de gemeente. U doet uw aanvraag kosteloos bij een marktpartij. Nadat uw aanvraag is getoetst op commerciële en technische haalbaarheid, wordt deze doorgezet naar de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk voor de beleidstoets. Op basis van de beleidsregels vragen marktpartijen een vergunning aan om een oplaadpaal te plaatsen en dienen een verzoek in om het benodigde verkeersbesluit te nemen.

Op dit moment is Allego de enige marktpartij die bevoegd is oplaadpalen te plaatsen in de openbare ruimten van Maassluis. De gemeente betaalt niet mee aan de plaatsing en exploitatie. Het aanvragen van een openbare laadpaal van Allego kan via: https://openbaarladen.nl.

Waar kunt u uw elektrische fiets opladen?

  • Douanehuisje
  • Fietsenstalling Koningshoek

Fietsenwinkels (opladen tijdens openingstijden)

  • Cees Boer fietsen, Noordvliet 43-45, Maassluis
  • Jos Lock Tweewielers – Haven 11, Maassluis
  • Van Kortenhof Tweewielers, Elektraweg 2, Maassluis

Omdat niet alle fietsoplaadpunten op een centrale plek geregistreerd staan kan het zijn dat er nog een aantal locaties in dit overzicht missen. Deze kunt u doorgeven via duurzaam@maassluis.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?