Jaarlijks worden er in Maassluis door de diverse organisaties verschillende kunst- en cultuurevenementen georganiseerd. Samen met hen streven wij ernaar om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. De gemeente stimuleert onderlinge samenwerking bij evenementen, en kan deze initiatieven, tot op zeker hoogte, ondersteunen en faciliteren.

Culturele evenementen als het Meezingspektakel, Kerstnachtzingen, Kunstroute, Kinder- en Open Monumentendag, Filmfestival Maassluis en de Week van de Cultuur zijn inmiddels een begrip geworden, maar er ontstaan ook met regelmaat nieuwe initiatieven van enthousiaste organisaties en inwoners.

De Stichting Publieke Evenementen Maassluis(externe link) is opgericht om samen met ondernemers, culturele instellingen, scholen, vrijwilligersorganisaties of inwoners activiteiten te coördineren, te realiseren, te begeleiden en te organiseren. Kijk voor meer informatie op de website van de SPEM(externe link).

Meer informatie over evenementen en vergunningen kunt u lezen op: https://www.maassluis.nl/evenement-organiseren

In het Ervaar Maassluis evenementenoverzicht(externe link) vindt u een overzicht van de komende evenementen in Maassluis.

Meezingspektakel