De rol van inwoners verandert. Ze willen en kunnen steeds meer meedenken, meebeslissen en mee-uitvoeren met de lokale overheid en de politie. Dit leidt tot meer burgerparticipatie op veiligheidsgebied, bijvoorbeeld in de vorm van buurtpreventie.

Ook in Maassluis spelen inwoners een steeds grotere rol op het gebied van veiligheid. Zij zijn een belangrijke partner van gemeente en de politie.

Buurtpreventieteam

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep vrijwilligers die toezicht houdt in de wijk. Voor de gemeente en de politie spelen zij een belangrijke rol in de aanpak van bepaalde vormen van criminaliteit, zoals vandalisme en verstoringen van de openbare orde in de wijk. Dit doen ze door op willekeurige tijden door de wijk te lopen en meer betrokken te zijn bij de eigen straat, buurt of flat.

Het buurtpreventieteam is alert op ongewone activiteiten en geeft dit door aan de gemeente en/of de politie. Dit kunnen meldingen zijn over kapotte verlichting, losliggende stoeptegels, gaten in de weg, gevaarlijke begroeiing, overlast en verdachte situaties. Momenteel zijn er groepen actief in de Vogelbuurt (Burgemeesterswijk), Molenwijk (Steendijkpolder), Drevenbuurt (Steendijkpolder), Het Balkon (Kapelpolder), Vertobuurt (Dijkpolder) en Oranjewijk (Sluispolder). Onderstaande kaart geeft een overzicht van de locaties in Maassluis waar buurtpreventieteams actief zijn. 

Grotere kaart weergeven

Loop mee

Iedereen vanaf 21 jaar kan zich aanmelden bij Buurtpreventie Maassluis. U kunt dan aansluiten bij één van de bestaande teams of samen met andere buurtbewoners een eigen team starten in een wijk waar nog geen buurtpreventie actief is. Hierna krijgt u voldoende ondersteuning van de gemeente om uw taak goed uit te kunnen voeren. U leert wat u moet doen in moeilijke situaties en hoe u het beste kunt optreden.

Aanmelden voor buurtpreventie

Kunt u niet meelopen in de wijk, maar wilt u wel een bijdrage leveren aan de veiligheid in Maassluis? Dan kunt u zich aanmelden bij de WhatsApp buurtpreventie

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coördinator Manon van der Have. Zij helpt u graag verder:

> e-mail: m.van.der.have@maassluis.nl
> telefoonnummer: 06-15329820

Volg Buurtpreventie Maassluis op Facebook.

Heeft u gevonden wat u zocht?