Er zijn diverse bedrijven met deze slogan actief. Misschien hebt u er wel eens iets over gelezen, bijvoorbeeld op het internet of in een reclamefolder. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk?

Informeel contact over WOZ-waarde

De gemeente heeft de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of grond vastgesteld. Als u het niet met de waarde eens bent, neemt u dan contact op. Een aantal mensen heeft dat al gedaan. De gemeente wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt en heeft er geen enkel belang bij om de waarde te hoog vast te stellen. Ook voorgaande jaren zijn enkele WOZ-waarden ambtshalve aangepast naar aanleiding van een telefoontje of e-mail van een burger. Als blijkt dat er een fout is gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, past de gemeente deze graag voor u aan.

Bel of mail de gemeente met vragen over de WOZ-waarde

Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde? Vraagt u zich af of deze wel juist is? Of heeft u een vraag over uw aanslagbiljet? Neem contact op! U kunt het onderdeel Belastingen bereiken via telefoonnummer 010-5931999 of e-mailadres belastingen@maassluis.nl. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 16.00 uur. Wij nemen dan samen met u het aanslagbiljet en/of het taxatieverslag van uw woning door. Klopt de WOZ-waarde niet? Dan passen wij dit voor u aan. U heeft dan vaak al binnen een paar dagen antwoord. U voorkomt dan ook dat de gemeente onnodig hoge proceskosten moet betalen. Deze kunnen oplopen tot honderden euro’s per bezwaarschrift.

Bezwaar maken

Heeft u contact gehad met de gemeente en bent u het toch niet eens met de WOZ-waarde? Dan kunt u binnen 6 weken na ontvangst van uw aanslagbiljet gratis bezwaar maken via www.maassluis.nl/woz.

Nieuwe wet: u betaalt zelf de kosten door aan een no cure no pay-bedrijf

Sinds 1 januari 2024 is de Wet proceskosten WOZ/BPM van kracht. Deze wet heeft als doel om diegenen die een no cure no pay-bedrijf inschakelen bewust te maken van de kosten die daaraan voor de gemeente, en daarmee voor de gemeenschap, verbonden zijn. In deze wet staat dat gemeenten de proceskosten bij een (gedeeltelijk) gegrond bezwaar niet meer direct aan het no cure no pay-bedrijf mogen betalen. In plaats daarvan worden de proceskosten overgemaakt aan degene die het no cure no pay-bedrijf heeft ingeschakeld. In de praktijk betekent dit dat het no cure no pay-bedrijf u een rekening zal sturen die -als het goed is- even hoog is als de proceskostenvergoeding die u van de gemeente heeft ontvangen. U bent verplicht om deze rekening van het no cure no pay-bedrijf te betalen.

Meer informatie:

Heeft u nog vragen?

Belt of e-mailt u dan met de medewerkers van het onderdeel Belastingen. Ook als twijfels heeft over uw WOZ-beschikking of over één van de gemeentelijke heffingen. Contactgegevens onderdeel Belastingen: 010-5931999 of via belastingen@maassluis.nl.