Zorgeloos wonen in je vertrouwde woonomgeving. Dat is het principe van een 'woonservicezone'. Steeds meer ouderen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Ook als ze slecht ter been worden of meer zorg en ondersteuning nodig hebben. De gemeente Maassluis ontwikkelt met een aantal partners op het gebied van wonen, zorg en welzijn drie van deze woonservicezones. Een vooruitstrevend initiatief waardoor iedereen met met een beperking, langer zelfstandig kan blijven wonen. In hun eigen wijk, met alle voorzieningen binnen handbereik.

Wat is een woonservicezone?

Een woonservicezone is een gewone woonwijk. Wat deze wijk bijzonder maakt, is dat er veel (zorg)voorzieningen en diensten aanwezig zijn. Daardoor kunnen mensen die een vorm van zorg nodig hebben, gewoon in de wijk blijven wonen.
In een woonservicezone staan veel verschillende soorten woningen, met en zonder aanpassingen, voor jong en oud. Zorg kan aan huis geleverd worden, maar ook worden 'gehaald' bij een wijksteunpunt waar bijvoorbeeld een huisartsenpost gevestigd is. Zowel lichte ondersteuning als intensieve zorg is binnen handbereik. Daarnaast komen er activiteiten voor jong en oud, zodat ook het welzijnsaspect in de wijk verweven zit. Centraal daarin staat het leven met elkaar en het aandacht hebben voor elkaar.

Waar komen de woonservicezones?

Er komen drie woonservicezones, verdeeld over drie gebieden in Maassluis:

Noord:   Grens Burgemeesterswijk/Steendijkpolder
Midden: Gebied Vloot/Schutsluis
Zuid:      Gebied Centrum/De Vliet

Lees meer over de resultaten van de bewonersavonden over woonservicezones en de reeds gerealiseerde woonservicezone:

Heeft u gevonden wat u zocht?