Samenvatting

Toeristenbelasting is een algemene belasting die een gemeente kan heffen. Hiermee kan de gemeente bijvoorbeeld het gebruik van voorzieningen voor toeristen financieren.

Voorwaarden

U betaalt toeristenbelasting als u verblijft met een overnachting en u staat niet ingeschreven in de basisregistratie personen van de gemeente Maassluis. Bijvoorbeeld bij verblijf met overnachting in een hotel, pension, B&B of bedrijfsmatig verhuurde woningen.

De eigenaar van uw verblijfplaats krijgt de belastingaanslag voor toeristenbelasting. Bijvoorbeeld de hoteleigenaar. Deze mag de toeristenbelasting aan u doorberekenen.

Gang van zaken

U betaalt toeristenbelasting als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet staan ingeschreven in de basisregistratie van de gemeente Maassluis.

Als u gelegenheid biedt tot overnachtingen dan kunt het aangifteformulier per kwartaal invullen en terug zenden naar het e-mailadres belastingen@maassluis.nl. Op basis van de aangifte ontvangt u vervolgens een aanslagbiljet. Het formulier kunt u hieronder downloaden bij 'documenten'.

Kosten

Voor de berekening van de toeristenbelasting wordt uitgegaan van het aantal overnachtingen per persoon.
Voor 2021 bedraagt het tarief per overnachting per persoon € 2,25.

Wanneer u verblijft op een camperplaats of aan de passantensteiger is het tarief € 5,- per overnachting per voertuig c.q. vaartuig.
Dit tarief komt boven op de tarieven voor de verblijflocatie die u betaalt via de registratiezuil.

Heeft u gevonden wat u zocht?