Wat is het?

Toeristenbelasting is een algemene belasting die een gemeente kan heffen. Hiermee kan de gemeente bijvoorbeeld het gebruik van voorzieningen voor toeristen financieren.

Wat moet ik doen?

U betaalt toeristenbelasting als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet staan ingeschreven in de basisregistratie van de gemeente Maassluis.

Als u gelegenheid biedt tot overnachtingen dan kunt het aangifteformulier per kwartaal digitaal invullen en direct betalen of een aangifteformulier zenden naar het e-mailadres belastingen@maassluis.nl. Op basis van de aangifte ontvangt u vervolgens een aanslagbiljet. Het formulier kunt u hieronder digitaal invullen of downloaden bij 'documenten'.

Hoe werkt het?

U betaalt toeristenbelasting als u verblijft met een overnachting en u staat niet ingeschreven in de basisregistratie personen van de gemeente Maassluis. Bijvoorbeeld bij verblijf met overnachting in een hotel, pension, B&B of bedrijfsmatig verhuurde woningen.

De eigenaar van uw verblijfplaats krijgt de belastingaanslag voor toeristenbelasting. Bijvoorbeeld de hoteleigenaar. Deze mag de toeristenbelasting aan u doorberekenen.

Kosten

Voor de berekening van de toeristenbelasting wordt uitgegaan van het aantal overnachtingen per persoon. Voor 2023 bedraagt het tarief per overnachting per persoon € 2,25. Wanneer u verblijft op een camperplaats, aan de kademuur of de passantensteiger, dan is het tarief € 5,- per overnachting per voertuig c.q. vaartuig. Dit tarief komt boven op de tarieven voor de verblijflocatie die u betaalt via de registratiezuil.

Documenten

Heeft u gevonden wat u zocht?