Samenvatting

Wilt u in het openbaar optreden als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids? Dit is verboden op de door de burgemeester in het belang van de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid en het milieu aangewezen openbare plaatsen.

Op dit moment  zijn er geen openbare plaatsen aangewezen waar het verbod, om op te treden als straatartiest, van toepassing is. Dit betekent dat u geen ontheffing nodig heeft om op te treden als straatartiest.  
In het belang van de (verkeers)veiligheid mag u echter niet optreden op de gebiedsontsluitingswegen (verkeersaders).

Dit zijn op dit moment: Laan 1940-1945, Prinses Julianalaan, Vlaardingsedijk, Deltaweg, Havenplein, Industrieweg, Mozartlaan, Westlandseweg, Rozenlaan, Maassluiseweg, Wagenstraat, Korte Boonestraat, Marelstraa+t (tussen Korte Boonestraat en Wagenstraat), Lange Boonestraat, P.C. Hooftlaan, Maasdijk, Dr. Albert Schweitzerdreef, Merellaan (tussen Dr. Albert Schweitzerdreef en Kwartellaan), Kwartellaan en Uiverlaan. U dient zich te houden aan de Wegenverkeerswetgeving.

Daarnaast mag u geen muziek ten gehore brengen tijdens evenementen of in de buurt van evenementen. Voor het ten gehore brengen van muziek in winkelcentrum Koninghoek dient u toestemming te vragen aan de beheerder van het winkelcentrum.

Let op:
Het is belangrijk dat u geen overlast veroorzaakt en regelmatig van locatie wisselt. Daarnaast kunnen er op ieder moment plaatsen aangewezen worden. Kijk dus voor u gaat optreden of deze zijn toegevoegd op deze site. Mogelijk dat u dan wel een ontheffing nodig heeft.

Gang van zaken

U dient de vergunning schriftelijk en tenminste acht weken van te voren aan te vragen. Hiervoor is op dit moment nog geen standaardaanvraagformulier beschikbaar omdat dit niet van toepassing is.

Heeft u gevonden wat u zocht?