Schoonaanhanger

Voor iedereen in onze stad die werkt aan een schonere buurt en schoonmaakacties opzet is er de schoonaanhanger: een aanhangwagen vol schoonmaakspullen, geschikt voor elke buurt en wijk. Van bezem tot afvalcontainer. En het is nog gratis ook! En nog mooier…. De schoonaanhanger wordt voor de deur gebracht en opgehaald.

Waarvoor is de schoonaanhanger?

De aanhanger is bedoeld voor schoonmaakacties in Maassluis. Denk daarbij aan het opruimen van zwerfvuil in de buurt, de straat, de school of de vereniging. Het lenen van de schoonaanhanger is helemaal gratis.

Wat zit er allemaal bij?

In de aanhanger zit alles dat nodig is om zwerfvuil op te ruimen: prikkers, knijpers, bezems, veiligheidshesjes, afvalzakken enzovoort. In de aanhanger zit ook een afvalcontainer voor de volle vuilniszakken zwerfvuil die u verzamelt. Daarnaast wordt ook materiaal geleverd om het groen in uw wijk bij te werken, zoals een schop en een hark.

Hoe kan ik de aanhanger reserveren?

Reserveren is gemakkelijk. U kunt de schoonaanhanger reserveren door het aanvraagformulierlink naar bestand in te vullen. U kunt uiterlijk 5 werkdagen voor de gewenste schoonactie een reservering plaatsen.

Afleveren

De gemeente brengt de schoonaanhanger één werkdag voor de gewenste schoonactie naar de afgesproken plaats en draagt de sleutels over aan de contactpersoon die direct na ontvangst de schoonaanhanger controleert​​​​. Eventuele gebreken of klachten meldt u onmiddellijk aan de gemeentemedewerker.

Indien u de aanhanger zonder op- of aanmerkingen in ontvangst neemt, gaat de gemeente ervan uit dat deze schoon, deugdelijk en onbeschadigd is. Vanaf het moment dat u de sleutels heeft, bent u verantwoordelijk en aansprakelijk voor de schoonaanhanger.

Gebruik schoonaanhanger

De aanhanger dient te worden gebruikt op de locatie waar deze is afgeleverd. Een gemeentemedewerker levert de schoonaanhanger af en haalt deze weer op. U mag de schoonaanhanger niet zonder toestemming van de gemeente met de hand of met een voertuig verplaatsen.

Ophalen

De eerstvolgende werkdag na de schoonactie komt de gemeente de aanhanger ophalen op de afgesproken plaats. De contactpersoon is hierbij aanwezig en levert de schoonaanhanger compleet en onbeschadigd in met de sleutels.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U reserveert de schoonaanhanger via het aanvraagformulierlink naar bestand uiterlijk 5 werkdagen voor gebruik.
  • U krijgt vervolgens een bericht of de aanhanger op de door u gewenste datum beschikbaar is.
  • De gemeente brengt de aanhanger naar de afgesproken plaats en haalt de aanhanger met het ingezamelde zwerfvuil ook weer op.
  • Het brengen en ophalen van de aanhanger gebeurt altijd op een werkdag.
  • Per aanvraag is er één vaste contactpersoon die aanwezig is bij het brengen en halen van de aanhanger. Deze persoon is ook verantwoordelijk voor de sleutel.
  • De aanvrager moet beschikken over een WA-verzekering.
  • De organisatie van de schoonactie voorkomt onveilige verkeerssituaties.
  • U gaat zorgvuldig om met de geleende spullen. U zorgt ervoor dat de aanhanger met alle daarbij behorende spullen compleet en onbeschadigd wordt ingeleverd.
  • De gemeente Maassluis blijft eigenaar van de schoonaanhanger en de inhoud daarvan.
  • Het gebruik van de schoonaanhanger is gratis.

Reserveer de schoonaanhanger

Heeft u gevonden wat u zocht?