Voor iedereen in onze stad die werkt aan een schonere buurt en schoonmaakacties opzet, of op gaat zetten, is er nu de schoonaanhanger. Een aanhangwagen vol schoonmaakspullen, geschikt voor elke buurt en wijk. Van bezem tot afvalcontainer. En het is nog gratis ook! En nog mooier…. De Schoonaanhanger wordt voor de deur gebracht en opgehaald.

Waarvoor is de Schoonaanhanger?

De aanhanger is bedoeld voor schoonmaakacties in Maassluis. Denk daarbij aan het opruimen van zwerfvuil in de buurt, de straat, de school of de vereniging. Het lenen van de Schoonaanhanger is helemaal gratis.

Wat zit er allemaal bij?

In de aanhanger zit alles wat nodig is om zwerfvuil op te ruimen: prikkers en knijpers, bezems, veiligheidshesjes, afvalzakken enzovoort. In de aanhanger zit ook een afvalcontainer voor de volle vuilniszakken zwerfvuil die u verzamelt. Daarnaast leveren we ook materiaal om het groen in uw wijk bij te werken, zoals een schop en een hark.

Hoe kan ik de aanhanger reserveren?

Reserveren is gemakkelijk. U kunt de schoon-aanhanger gratis reserveren door het digitale formulier in te vullen. U kunt uiterlijk 5 werkdagen voor de gewenste schoon-actie een reservering plaatsen.

Afleveren

De gemeente brengt de schoon-aanhanger 1 werkdag voor de gewenste schoon-actie naar de afgesproken plaats en draagt de sleutels over aan een contactpersoon. U controleert de schoon-aanhanger direct na ontvangst . Eventuele gebreken of klachten meldt u onmiddellijk aan de gemeentemedewerker.

Indien u de aanhanger zonder op- of aanmerkingen in ontvangst neemt, gaat de gemeente ervan uit dat deze schoon, deugdelijk en onbeschadigd is. Vanaf het moment dat u de sleutels heeft, bent u verantwoordelijk en aansprakelijk voor de schoon-aanhanger.

Gebruik aanhanger

De aanhanger dient te worden gebruikt op de locatie waar deze is geplaatst. Een gemeentemedewerker levert de schoon-aanhanger af en haalt deze weer op. U mag de schoon-aanhanger niet zonder toestemming van de gemeente met de hand of met een voertuig verplaatsen.

Ophalen

De eerstvolgende werkdag na de schoon-actie komt de gemeente de aanhanger ophalen op afgesproken plaats. U bent hierbij aanwezig en levert de schoon-aanhanger compleet en onbeschadigd in met de sleutels.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U reserveert de aanhanger via het aanvraagformulier uiterlijk 5 werkdagen voor gebruik.
  • U krijgt vervolgens een bericht of de aanhanger op de door u gewenste datum beschikbaar is.
  • De gemeente brengt de aanhanger naar de afgesproken plaats en haalt de aanhanger met het ingezamelde zwerfvuil ook weer op.
  • Het brengen en ophalen van de aanhanger gebeurt altijd op een werkdag.
  • Per aanvraag is er één vaste contactpersoon die aanwezig is bij het brengen en halen van de aanhanger. Deze persoon is ook verantwoordelijk voor de sleutel.
  • De aanvrager moet beschikken over een WA-verzekering.
  • De organisatie van de schoon-actie voorkomt onveilige verkeerssituaties.
  • U gaat zorgvuldig om met de geleende spullen. U zorgt ervoor dat de aanhanger met alle daarbij behorende spullen compleet en onbeschadigd wordt ingeleverd.
  • De gemeente Maassluis blijft eigenaar van de schoon-aanhanger en de inhoud daarvan.
  • Het gebruik van de Schoon-aanhanger is gratis.

Reserveer de Schoonaanhanger

Heeft u gevonden wat u zocht?