Stoppen met roken kan lastig zijn, maar het is mogelijk. Zelfs als je heel veel en lang rookt. Om rokers te stimuleren te stoppen, is de gemeente Maassluis weer gestart met de campagne ‘Waarom stop jij met roken?’.

Stap één is bepalen wat je motivatie is om te stoppen. Meer te besteden hebben, stoppen na de geboorte van een zoon of dochter, een gezondere leefomgeving voor je naasten, een vriend(in) steunen in een stoppoging. Iedereen heeft een eigen reden om te stoppen met roken. 

Samen stoppen in oktober

Stoptober betekent met duizenden anderen 28 dagen niet roken in oktober. Dan heb je vijf keer meer kans om het vol te houden. In de afgelopen jaren hebben meer dan 450.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober helpt. Het geheim zit in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Download de gratis Stoptober app, join de Stoptober Community of volg facebook.com/stoptobernederland(externe link) voor tips en support. 

Stoptober poster

Meer weten? 

Ga voor meer informatie naar www.stoptober.nl(externe link). Eerder stoppen? Neem voor ondersteuning contact op met de huisarts of de praktijkondersteuner. De basisverzekering vergoedt hulp bij het stoppen met roken (jaarlijks 1 programma) voor 100%.