Vanaf 1 juni 2022 verwelkomt Maassluis bewoners van Maasland met hun grofvuil bij de milieustraat aan de Heldringstraat. Normaal gesproken brachten Maaslanders hun grofvuil naar bijvoorbeeld Naaldwijk, Delft of Pijnacker-Nootdorp. De milieustraat in Maassluis ligt echter zoveel dichter bij Maasland dat dit een veel logischer keus is. Bovendien scheelt het de nodige benzine en kilometers voor de Maaslanders.   

Wethouders Fred Voskamp van Maassluis, Frank ten Have van Midden-Delfland, Angela Westerholt namens Stadsbedrijf/milieustraat en Nicolet Dukker van afvalverwerkingsbedrijf Avalex tekenden afgelopen maandag officieel de samenwerkingsovereenkomst.

Roel Dijkstra Fotografie

Voor het gebruikmaken van de milieustraat en het verwerken van het afval is een bedrag per Maasland bezoeker vastgesteld, dat maandelijks achteraf aan Avalex gefactureerd zal worden.

Verruimde openingstijden

Tegelijkertijd met het ingaan van deze samenwerking zijn de openingstijden verruimd. Dit betekent dat vanaf 1 juni de milieustraat voortaan alle dagen open is (m.u.v. de zondagen). Op zaterdag blijft de milieustraat wat langer open: tot 14.30 uur.