Gemeente Maassluis doneert 1 euro per inwoner voor de hulpverlening in Turkije en Syrië. Hiermee volgt Maassluis het initiatief van Rotterdam en Amsterdam. In totaal wordt meer dan 35.000 euro beschikbaar gesteld voor de hulpverlening na de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië.

Het gemeentebestuur van Maassluis is geschokt door de omvang en gevolgen van de aardbevingen. Burgemeester Edo Haan: “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en iedereen om hen heen. We betuigen ons medeleven naar de Turkse gemeenschap in Maassluis en onze Syrische stadsgenoten die familie en vrienden in het getroffen gebied hebben en in onzekerheid verkeren over hun lot. Veel inwoners bieden hulp aan, ik ben geraakt door de betrokkenheid.”

Een enorm gebied in Turkije en Syrië werd maandag getroffen door zware aardbevingen. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 6300, maar gevreesd wordt voor nog veel meer slachtoffers. De Samenwerkende Hulporganisaties hebben Giro555 geopend voor hulp aan de getroffenen.