De meeste ouders met schoolgaande kinderen regelen het vervoer naar school zelf. Soms kan dat niet, bijvoorbeeld omdat uw kind een beperking heeft. Of omdat de speciale school van uw kind ver van uw huis ligt. Dan kan de gemeente Maassluis u met een vervoersvoorziening helpen.

Vormen van leerlingenvervoer

Er zijn verschillende vormen van leerlingenvervoer (vervoersvoorzieningen). Afhankelijk van uw situatie kunt u uit de volgende vormen kiezen:

  • Een vergoeding voor het openbaar vervoer, eventueel met begeleider.
  • Een vergoeding voor vervoer per fiets, eventueel met begeleider.
  • Aangepast vervoer, bijvoorbeeld met een taxibusje.
  • Een vergoeding voor eigen vervoer met de auto.

Voorwaarden leerlingenvervoer

U kunt een vervoersvoorziening aanvragen in de volgende gevallen:

  • Uw kind kan door een beperking niet (zelfstandig) naar school reizen.
  • De dichtstbijzijnde toegankelijke basisschool voor uw kind is verder dan 6 kilometer van uw huis.

Aanvraag

U kunt leerlingenvervoer op 2 manieren aanvragen:

  • Vul het online aanvraagformulier in. Hiervoor heeft u een geldige DigiD nodig. Vergeet niet de gevraagde bijlagen (bijvoorbeeld de schoolverklaring en eventuele een medische verklaring) zodat uw aanvraag in behandeling kan worden genomen..
  • Download en print het formulier op de website van ROGplus. Stuur het ingevulde formulier met bijlagen naar ROGplus: leerlingenvervoer@rogplus.nl of ROGplus, Afdeling Leerlingenvervoer, Postbus 234, 3140 AE Maassluis

Eigen bijdrage

Soms moet u een eigen bijdrage betalen voor leerlingenvervoer. ROGplus laat dat aan u weten. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met ROGplus.

Hoe lang duurt het?

De meeste aanvragen worden binnen 8 weken beoordeeld. U ontvangt geen ontvangstbevestiging. Soms is deze periode te kort of er zijn extra gegevens nodig. Dan neemt ROGplus contact met u op.

Heeft u een toekenning ontvangen voor een vervoersvoorziening? Dan begint de vergoeding vanaf de datum die in de brief staat. Die datum kan nooit vóór uw aanvraag liggen.

Voor aangepast vervoer is meestal minimaal een week nodig om de taxi te regelen. U hoort op tijd wanneer het vervoer ingaat.

Informatie en contact

Heeft u vragen over leerlingenvervoer? Kijk op de website van ROGplus of neem contact op met ROGplus, team leerlingenvervoer.
E-mail: leerlingenvervoer@rogplus.nl
Telefoon: 010-8701103

Heeft u gevonden wat u zocht?