Algemene Ouderdomswet (AOW)

AOW is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

Bekijk de mogelijkheden(externe link)

Huurtoeslag

Heeft u een laag inkomen en huurt u een woning? Dan kunt u misschien huurtoeslag krijgen. Dit vraagt u aan bij de belastingdienst door met uw DigiD in te loggen op mijn toeslagen.

Huurtoeslag aanvragen(externe link)

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvang is duur. Om u te helpen bij de kosten voor kinderopvang is er een kinderopvangtoeslag. Deze kunt u aanvragen op de website van de belastingdienst door met uw DigiD in te loggen. 

Kinderopvangtoeslag aanvragen(externe link)

Kindgebonden budget

Ontvangt u huur- of zorgtoeslag? Dan heeft u misschien ook recht op een kindgebonden budget. Dit is een bijdrage van de overheid voor ouders van kinderen tot 18 jaar en is een maandelijkse aanvulling op de kinderbijslag. De hoogte van het kindgebonden budget hangt af van uw salaris. U kunt een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst(externe link)

Kindgebonden budget aanvragen(externe link)

Zorgtoeslag

Een zorgverzekering is niet goedkoop. Daarom is er zorgtoeslag. Dat is een bijdrage van de overheid om de zorgverzekering betaalbaar te houden. Wilt u zorgtoeslag? Dan moet u in elk geval een Nederlandse zorgverzekering hebben.

Zorgtoeslag aanvragen(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?