Wat is het?

De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg. Dat is gezondheidszorg voor alle kinderen tussen 0 en 19 jaar. U en uw kind krijgen een uitnodiging om langs te komen op een consultatiebureau of op school.

Hoe werkt het?

De te bieden JGZ is vastgelegd in het Basistakenpakket Jeugdgezondheidszorg en kent een standaarddeel en een maatwerkdeel.

Het standaarddeel bestaat uit een pakket dat aan alle kinderen op een bepaalde leeftijd wordt aangeboden zoals de hielprik en de vaccinaties bij jonge kinderen.

Gemeenten vullen het maatwerkdeel in. Dit moet aansluiten bij de specifieke behoeften van het individuele kind of van groepen kinderen/jeugdigen. U kunt daarbij denken aan opvoedcursussen, trainingen tegen bedplassen of overgewicht. De inhoud van het maatwerkdeel verschilt per gemeente. De gemeente sluit bij de invulling van het maatwerk aan bij het zorgaanbod uit het overige lokale jeugdbeleid.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond 

CJG Rijnmond is dé plek waar (aanstaande) ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals terechtkunnen met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Vanaf de zwangerschap totdat je kind 18 jaar is, kijken we op verschillende momenten of jouw kind zich goed ontwikkelt. Dit doen we via (beeld)bellen, bij jou thuis, op één van onze CJG-locaties én op school.

Naast jeugdverpleegkundigen werken bij ons ook jeugdartsen, (dokters)assistenten, (ortho)pedagogen en andere deskundigen om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken. Dat is wat wij alle kinderen wensen. Op de website van CJG Rijnmond bieden we je ook online gratis betrouwbare (opvoed)informatie(externe link) en cursussen(externe link) aan.

Meer informatie over onze vestigingen en onze (inloop)openingstijden vind je op cjgrijnmond.nl(externe link)

Contact

Iedere werkdag zitten onze professionals offline én online voor je klaar. Want: geen vraag is ons te gek! Zo ondersteunen wij jou bij de grootste opgave in een mensenleven.

Heeft u gevonden wat u zocht?