Babystartpakket (gratis)

Bent u zwanger, maar heeft u weinig geld? Weet u niet hoe u de uitzet voor uw kindje bij elkaar verzamelt en heeft u weinig of geen steun van familie of vrienden? Vraag dan een babystartpakket aan. Hiermee kunt u uw kindje een goede start te geven.

U kunt een babystartpakket aanvragen via uw verloskundige, kraamzorgorganisatie of de Voedselbank.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Heeft u kinderen van 4 tot en met 17 jaar die willen sporten of op muziek- of theaterles willen, maar lukt het niet omdat daar geen geld voor is? Dan helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

Bekijk de mogelijkheden en doe een aanvraag(externe link)

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvang is duur. Om u te helpen bij de kosten voor kinderopvang is er een kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag is een (gedeeltelijke) vergoeding in de kosten van kinderopvang. Deze kunt u aanvragen op de website van de belastingdienst door met uw DigiD in te loggen.

Kinderopvangtoeslag aanvragen(externe link)

Kindgebonden budget

Ontvangt u huur- of zorgtoeslag? Dan heeft u misschien ook recht op een kindgebonden budget. Dit is een bijdrage van de overheid voor ouders van kinderen tot 18 jaar en is een maandelijkse aanvulling op de kinderbijslag. De hoogte van het kindgebonden budget hangt af van uw salaris. U kunt een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst(externe link)

Kindgebonden budget aanvragen (externe link)

Stichting Jarige Job

Heeft u kinderen van 4 tot en met 18 jaar en kunt u hun verjaardag niet vieren omdat daar geen geld voor is? Dan kan Stichting Jarige Job helpen.

Vraag de verjaardagsbox aan(externe link)

Stichting Leergeld

Heeft u kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar op school en heeft u een laag inkomen? Dan kan Stichting Leergeld helpen bij de schoolkosten of kosten voor schoolreizen, schoolkamp, een fiets, computer of andere schoolspullen.

Bekijk de mogelijkheden en doe een aanvraag(externe link)

Stichting Weekje Weg

Heeft u kinderen tot en met 12 jaar en kunt u door financiële redenen niet op vakantie, dan komt u als inwoner van Maasssluis in aanmerking voor een weekje weg. 

Bekijk de mogelijkheden(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?