Eenmalige energietoeslag

De energiekosten zijn de laatste tijd erg gestegen. U kunt een eenmalige energietoeslag aanvragen, als u aan bepaalde inkomenseisen voldoet. U vraagt de energietoeslag aan bij Stroomopwaarts.

Let op! De energietoeslag 2023 wordt nog niet uitbetaald. Dat gaat later in het jaar gebeuren zodra de overheid deze wet heeft vastgesteld. Hiermee voorkomen we dat de inwoners worden benadeeld die de energietoeslag in 2023 voor de eerste keer automatisch ontvangen of aanvragen.

Energietoeslag aanvragen(externe link)

U kunt ook gratis advies en hulp krijgen bij energiebesparende maatregelen. Lees meer over de mogelijkheden op duurzaamheid voor inwoners.

Energiecompensatie maatschappelijke organisaties en verenigingen

(Sport)verenigingen, culturele instellingen en andere maatschappelijke organisaties hebben recht op energiecompensatie als ze te maken hebben met een hoge energierekening.

Energiecompensatie aanvragen

Energietoeslag bij blokverwarming

Heeft u een hoge energierekening én woont u in een huis die is aangesloten op blokverwarming? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming op de energiekosten. Dit kunt u helaas niet zelf doen, maar moet worden aangevraagd door degene die het contract voor de blokaansluiting heeft afgesloten. Meestal is dit de verhuurder of vereniging van eigenaren. Lees meer: Hoe vraag ik tegemoetkoming aan voor de energiekosten bij een blokaansluiting? | Rijksoverheid.nl(externe link)

Regionaal energieloket

De WoonWijzerWinkel(externe link) is het regionaal energieloket. De dienstverlening van de WoonWijzerWinkel is onafhankelijk. De WoonWijzerWinkel garandeert keuzevrijheid, biedt deskundig maatwerkadvies en zoekt altijd naar de beste oplossing voor u. Dit doet het loket digitaal op de website, maar u kunt ook langskomen in de 2500 m² grote showroom in Rotterdam waar alle duurzame oplossingen te zien zijn! Wilt u nog meer weten over energie en milieu in het dagelijkse leven? Neem dan eens een kijkje op de website van Milieu Centraal(externe link).

Spreekuur energiecoaches

Energiecoaches geven u gratis advies over hoe u energie kunt besparen in huis. Hiermee bespaart u op energiekosten. Kom naar het inloopspreekuur van de energiecoaches op maandag van 10.00 - 11.00 uur bij buurtcentrum De Hooftzaak aan de PC Hooftlaan. Hier kunt u een vervolgafspraak maken voor een gratis adviesgesprek bij u thuis. U kunt uw vraag ook per e-mail sturen naar u.speelman@maassluis.nl.