Cursus Omgaan met geld (gratis)

Geldzaken en administratie kunnen best lastig zijn. Daarom geeft Stroomopwaarts de gratis cursus ‘Omgaan met geld’. In vier bijeenkomsten leert u anders met uw geld omgaan. De cursus is gratis voor inwoners van Maasluis en wordt digitaal gegeven.

Meer informatie en aanmelden cursus Omgaan met geld(externe link)

Een luisterend oor en begeleiding bij geldzorgen

Heeft u geldzorgen en wilt u uw zorgen met iemand bespreken? Dat kan! Deskundige vrijwilligers van Stichting Boom en Humanitas bieden u graag een luisterend oor en bespreken graag met u welke hulp u kunt aanvragen. De vrijwilliger begeleidt u naar de juiste hulp en instantie. Lees meer over Thuisadministratie van Humanitas Nieuwe Waterweg Noord en meld u aan via de website(externe link).

Of neem contact op met een SchuldHulpMaatje van Stichting Boom. Stuur een  e-mail naar info@stichtingboommaassluis.nl of bel 06 - 40 60 86 09. U kunt ook zonder afspraak langskomen op het geldzorgspreekuur op woensdag van 10:00 tot 12:00 uur in de Immanuëlkerk (Lange Boonestraat 5). Lees hierover meer op de website van SchuldHulpMaatje(externe link).

Gericht advies: Geldfit

Op Geldfit.nl vindt u informatie, tips en online hulpmiddelen die u helpen bij geldzaken. Vul de Geldfit-test in voor gericht advies. Er is ook een zakelijke test. Geldfit werkt met een groot netwerk van partners, waaronder gemeenten, bedrijven en stichtingen. Zij kunnen u in contact brengen met organisaties bij u in de buurt. U kunt voor persoonlijk advies ook gratis en anoniem bellen met de hulplijn van Geldfit op 0800 - 8115.

Doe de Geldfit-test (externe link)

Hulp om geldzaken op orde te krijgen

Vindt u het moeilijk om formulieren in te vullen? Wilt u weten op welke toeslagen u recht heeft? Of is het niet duidelijk waar u de gevraagde informatie vandaan moet halen? Stroomopwaarts helpt u graag!

Bekijk de mogelijkheden(externe link)

Hulp bij het invullen van formulieren: De Formulierenbrigade

Het invullen van (digitale) formulieren kan lastig zijn. Dan is het fijn als iemand u daarbij helpt. Ook het lezen en begrijpen van sommige brieven is ingewikkeld. Ook daarbij kunt u hulp krijgen van de Formulierenbrigade van Stroomopwaarts. U kunt zelf een afspraak maken via de website(externe link) of bel naar telefoonnummer 010 – 246 55 55

De Formulierenbrigade(externe link)

MoneyFit voor jongeren

Jongeren tussen de 16 en 26 jaar die vragen hebben over geldzaken of geldzorgen hebben, kunnen terecht bij MoneyFit. MoneyFit helpt om alle geldzaken op een rijtje te krijgen. 

Bekijk de mogelijkheden(externe link)

Online hulpmiddel: Bereken- uw- recht

Bereken in een paar stappen waar u mogelijk recht op heeft. U ziet in een duidelijk overzicht op welke landelijke toeslagen, tegemoetkomingen en heffingskortingen u recht heeft. Ook kunt u zien of u in aanmerking komt voor tegemoetkomingen die alleen gelden in Maassluis.

Bereken uw recht(externe link)

Wijkteam VraagRaak

U kunt al uw vragen stellen aan VraagRaak. VraagRaak is het wijkteam van Maassluis en geeft advies, informatie en concrete hulp bij geldzorgen en schulden. Iedere maandag kunt u tussen 9.30 en 12.00 uur zonder afspraak terecht bij het financieel spreekuur aan de Haydnlaan 3. Ook is het wijkteam bereikbaar via telefoonnummer: 010 – 593 15 00 of stuur een e-mail naar vraagraak@maassluis.nl

Stel uw vraag aan VraagRaak(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?