De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Maassluis is 17 maart 2022 bekendgemaakt. VSP Maassluis heeft naar aanleiding hiervan bij het Centraal Stembureau van Maassluis een algehele hertelling van de stemmen aangevraagd. Dit verzoek is gehonoreerd.

VSP Maassluis heeft het verzoek ingediend, omdat er een minimaal verschil zit in het aantal stemmen voor het verkrijgen van de laatste restzetel. 

23 maart

Het Centraal Stembureau stemt in met de hertelling, omdat er wordt gehecht aan maximale transparantie. De hertelling van alle uitgebrachte stemmen vindt plaats op woensdag 23 maart 2022 vanaf 8.00 uur in het stadhuis van Maassluis en is openbaar toegankelijk. Naar verwachting is deze hertelling woensdag 23 of donderdag 24 maar 2022 afgerond.

Gewijzigde planning

De hertelling leidt tot een gewijzigde planning van de verplichtingen voorafgaand aan de installatie van de nieuwe raad. De geplande zitting van het Centraal Stembureau is geschorst om de hertelling uit te voeren. Na afloop van de hertelling wordt de zitting van het Centraal Stembureau voortgezet om de definitieve uitslag van de verkiezingen vast te stellen.