Vanmorgen is er in een appartement aan de Jongkindstraat in Maassluis een heftige brand uitgebroken. De brand breidde zich uit naar een tweede appartement. De hulpdiensten zetten direct groot in om de bewoners te redden en het vuur te blussen. Tijdens het ontruimen van de woningen heeft de brandweer helaas een overleden persoon aangetroffen. Het gaat om de bewoonster van het appartement.

In totaal zijn er 12 appartementen ontruimd geweest. Van 4 appartementen kunnen de bewoners niet terug naar de woning vanwege water-, rook-, en roetschade. De andere appartementen worden stapsgewijs vrijgegeven.

Burgmeester Haan was ook ter plaatse. “Het is verschrikkelijk. Mijn medeleven gaat uit naar alle betrokkenen.” In samenwerking met woningcorporatie Maasdelta Groep zet de gemeente zich in om de getroffenen zo goed mogelijk bij te staan. “Deze week organiseren wij gezamenlijk met Maasdelta, politie, brandweer en Slachtofferhulp Nederland een tweetal bewonersbijeenkomsten. Eén voor de direct betrokkenen en één voor de omwonenden. Het van dichtbij meemaken van een dergelijke heftige gebeurtenis kan enorm veel impact hebben. Het is belangrijk om daar aandacht voor te hebben en er met elkaar over te praten."