Een leven redden kan iedereen: u ook! Word burgerhulpverlener bij HartslagNu 

Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Als de ambulance onderweg is, kunt u al iets doen. Kunt u reanimeren en wilt u helpen wanneer iemand bij u in de buurt een hartstilstand krijgt? Meld u dan aan als burgerhulpverlener bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. U verleent de eerste acute hulp totdat het ambulancepersoneel het overneemt. Zo helpt u mee levens te redden. 

Reanimatie-oproepsysteem

HartslagNu is een uniek reanimatie-oproepsysteem in Nederland. Het is een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Dit zijn burgerhulpverleners. Ook AED’s zijn in het oproepsysteem aangemeld, zodat snel duidelijk is welke AED beschikbaar is in de buurt van het slachtoffer. De gemeente  verbetert de acute hulpverlening in haar omgeving door HartslagNu te steunen. 

Kunt u reanimeren? Word dan burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl/burgerhulpverlening(externe link)

Hoe werkt HartslagNu?

Bij een 112 melding van een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep via hun mobiele telefoon. In dit bericht staat de locatie van het slachtoffer en of ze eerst een AED moeten ophalen (de app laat zien waar aangemelde AED’s hangen) of direct naar het slachtoffer moeten gaan. Zij starten de reanimatie en gebruiken indien mogelijk een AED en wachten totdat het ambulancepersoneel het overneemt.

Heeft u zelf een AED?

U kunt uw AED heel eenvoudig aanmelden bij het oproepsysteem via www.hartslagnu.nl/aed(externe link). U draagt direct bij aan het redden van levens in de omgeving van uw pand.

Beschikbaarheid AED

Bij het aanmelden van uw AED kunt u aangeven op welke tijden deze inzetbaar is. Een AED in een buitenkast is 24 uur per dag te bereiken. Maar ook als de AED binnen hangt, kan deze worden ingezet in de uren dat het gebouw open is. 

Lees meer over burgerhulpverlening op www.hartslagnu.nl(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?