Samenvatting

Bij gladheid in de winter zorgt de gemeente voor goede en veilige wegen. Zodra gladheid ontstaat of dreigt te ontstaan, wordt gestrooid. De gebiedsontsluitingswegen en busroutes hebben voorrang bij het strooien. Bekijk de verschillende strooiroutes.

Gang van zaken

Stadsbedrijf staat van november tot en met half april klaar om in de gemeente Maassluis gladheid van de wegen te voorkomen. Om de hoofdwegen in Maassluis goed begaanbaar te houden bij vorst aan de grond en andere winterse omstandigheden heeft de gemeente een strooiplan. Bekijk de strooiroutes.

Door op verschillende plekken in Maassluis de temperaturen van het wegdek te meten, kan Stadsbedrijf de gladheid heel gericht bestrijden. Zodra het ergens glad dreigt te worden, wordt er preventief gestrooid.

Strooien vindt plaats op verschillende momenten op de dag. In de nacht worden hoofdroutes gestrooid. In de avond tussen 17.00 en 23.00 uur strooien medewerkers van Stadsbedrijf preventief waar nodig. In de vroege ochtend vanaf 4.30 uur zijn wegen en fietspaden aan de beurt die gebruikt worden om wijken uit te rijden. Op deze manier probeert Stadsbedrijf  te zorgen dat inwoners zo min mogelijk last van de gladheid (en het strooien) hebben.

Als de gladheid aanhoudt, rijdt Stadsbedrijf meer strooirondes. Als dat nodig is, wordt er dan ook overdag op wegen en rondom winkelcentra gestrooid.

Geen gratis strooizout

Ook inwoners kunnen meehelpen aan het bestrijden van gladheid. Bijvoorbeeld door uw straatje voor de deur schoon te houden. Strooizout kunt u kopen bij de meeste bouwmarkten in Maassluis. De gemeente verstrekt geen gratis strooizout.

Heeft u gevonden wat u zocht?