Exploitatievergunning horecabedrijf
Wat is een exploitatievergunning?
Wilt u een horecabedrijf exploiteren? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig van de gemeente. Deze vergunningsplicht geldt voor elk horecabedrijf. Ook als u geen alcoholhoudende drank serveert moet u deze exploitatievergunning aanvragen.
Wat heb ik nodig?
Als u een exploitatievergunning horecabedrijf aanvraagt, heeft u de volgende documenten nodig:
- een kopie legitimatiebewijs van de ondernemer en leidinggevenden
- een kopie diploma Sociale Hygiëne van de ondernemer en leidinggevenden
- een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan drie maanden)
- ondernemingsplan en beleidsplan
- plattegrond horeca-inrichting (lokaliteiten en terras)
- een kopie van pacht-, huur- of koopcontract
- indien van toepassing: arbeidscontracten
- vragenlijst Bibob
- menukaart
- bestuursreglement (voor vereniging en stichting)
- machtiging wanneer de aanvraag niet door de exploitant/ondernemer wordt ingediend
Wat kost het?
- vergunning voor onbepaalde tijd inclusief terras en vergunning ontheffing sluitingstijden: € 1.063,55
- vergunning voor onbepaalde tijd exclusief terras en inclusief vergunning ontheffing sluitingstijden: € 1.037,00
- vergunning voor onbepaalde tijd inclusief terras en exclusief vergunning ontheffing sluitingstijden: € 997,10
- vergunning voor onbepaalde tijd exclusief terras en vergunning ontheffing sluitingstijden: € 930,65
Wat moet ik doen?
U vraagt een exploitatievergunning aan bij de gemeente waar u het horecabedrijf wilt vestigen.
Exploitatievergunning aanvragen met DigiD
 Exploitatievergunning aanvragen met eHerkenning
Exploitatievergunning aanvragen met eHerkenning
Nieuwe exploitant?
Als u een nieuwe exploitant bent, dient u ook een Bibob-formulier in te vullen en mee te sturen.
Vragen?
Heeft u vragen? Neem contact op via vergunningen@maassluis.nl of bel naar 14 010. Wij helpen u graag.
