Exploitatievergunning horecabedrijf

Wat is een exploitatievergunning?

Wilt u een horecabedrijf exploiteren? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig van de gemeente. Deze vergunningsplicht geldt voor elk horecabedrijf. Ook als u geen alcoholhoudende drank serveert moet u deze exploitatievergunning aanvragen.

Wat heb ik nodig?

Als u een exploitatievergunning horecabedrijf aanvraagt, heeft u de volgende documenten nodig:   

  • een kopie legitimatiebewijs van de ondernemer en leidinggevenden
  • een kopie diploma Sociale Hygiëne van de ondernemer en leidinggevenden
  • een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan drie maanden)
  • ondernemingsplan en beleidsplan
  • plattegrond horeca-inrichting (lokaliteiten en terras)
  • een kopie van pacht-, huur- of koopcontract
  • indien van toepassing: arbeidscontracten
  • vragenlijst Bibob
  • menukaart
  • bestuursreglement (voor vereniging en stichting)
  • machtiging wanneer de aanvraag niet door de exploitant/ondernemer wordt ingediend

Wat kost het?

  • vergunning voor onbepaalde tijd inclusief terras en vergunning ontheffing sluitingstijden: € 1.063,55
  • vergunning voor onbepaalde tijd exclusief terras en inclusief vergunning ontheffing sluitingstijden:  € 1.037,00
  • vergunning voor onbepaalde tijd inclusief terras en exclusief vergunning ontheffing sluitingstijden: € 997,10
  • vergunning voor onbepaalde tijd exclusief terras en vergunning ontheffing sluitingstijden: € 930,65

Wat moet ik doen?

U vraagt een exploitatievergunning aan bij de gemeente waar u het horecabedrijf wilt vestigen. 

DigiDExploitatievergunning aanvragen met DigiD

eHerkenningExploitatievergunning aanvragen met eHerkenning

Nieuwe exploitant?

Als u een nieuwe exploitant bent, dient u ook een Bibob-formulier in te vullen en mee te sturen.

Formulier Wet Bibob

Toelichting op formulier Wet Bibob 

Vragen?

Heeft u vragen? Neem contact op via vergunningen@maassluis.nl of bel naar 14 010. Wij helpen u graag.

Heeft u gevonden wat u zocht?