Duurzaam ondernemen is slim ondernemen. Door efficiënt om te gaan met energie, water, afval en vervoer kunt u als ondernemer flink geld besparen. En het is ook goed voor het milieu én uw imago.

WoonWijzerWinkel

Op zoek naar opdrachten in de buurt? Sluit u dan aan bij de WoonWijzerWinkel.
De WoonWijzerWinkel is het energieloket voor de regio. Particulieren en bedrijven die duurzaam willen (ver)bouwen en energie willen besparen of opwekken kunnen voor onafhankelijk en concreet advies bij de WoonWijzerWinkel terecht. Aanvragen die hieruit ontstaan worden gekoppeld aan regionaal vakmanschap. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website van de WoonWijzerWinkel(externe link).

Kansen bij Verkassen

Kansen bij Verkassen(externe link) assisteert u bij nieuwbouw, verbouwen, renoveren en verhuizen. Deze online wegwijzer geeft u snel inzicht in uw kansen voor duurzaamheid en kostenbesparing. Op deze manier wil de gemeente duurzaam en energiezuinig ondernemen stimuleren. Kansen bij Verkassen is voor MKB-bedrijven die: verhuizen; verbouwen; renoveren; of nieuw bouwen. 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Uitgebreide informatie over duurzaam ondernemen vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(externe link). Hier vindt u onder andere informatie over subsidies en financiering(externe link).

Duurzaamheidscoach voor ondernemers

Wilt u ook klimaatneutraal ondernemen en uw bedrijf verduurzamen, maar u weet niet hoe u dit kunt aanpakken? Neem dan contact op met Esther de Groot van Stichting Stimular(externe link) via 010-238 28 39 of e.degroot@stimular.nl. De hulp wordt kosteloos aangeboden door de gemeente Maassluis.

Heeft u gevonden wat u zocht?