Met Burgernet kunt u samen met de politie een misdrijf oplossen, een vermist kind terugvinden of meewerken aan de aanhouding van inbrekers en straatrovers. In Maassluis hebben ruim 2000 betrokken inwoners zich aangemeld bij Burgernet en zijn daarmee extra ogen en oren in de wijk. Binnen de politieeenheid Rotterdam zijn meer dan 133.000 inwoners aangemeld bij Burgernet. Doet u mee?

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, politie, gemeenten en veiligheidsregio om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet wordt door de politie ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen daarbij helpen, zoals bij: overval en beroving, diefstal of inbraak, vermissing, doorrijden na aanrijding. In 2016 werd één op de vijf Burgernetacties opgelost dankzij tips van deelnemers.

Hoe werkt Burgernet?

De politiemeldkamer verzoekt de Burgernetdeelnemers per telefoon (sms-, spraakbericht), twitter en de Burgernetapp om uit te kijken naar vermiste kinderen/personen, inbrekers of overvallers met een duidelijk signalement. De deelnemers ondernemen zelf geen actie, maar kunnen reageren op het gratis 0800-0011 burgernetnummer of 112. Burgernetmail is er om informatie met betrekking tot de veiligheid te communiceren of hulp te vragen bij het oplossen van een misdrijf.

De deelnemers zijn op deze manier de ogen en oren in de wijk en werken mee aan de veiligheid van hun eigen buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort.

Gemeente en leefbaarheid

De gemeente kan een informatieve e-mail sturen over wat er in de buurt speelt, bijvoorbeeld over wegafsluitingen of om te waarschuwen voor woninginbraken in een bepaalde wijk. Op die manier worden de Burgernetdeelnemers geïnformeerd over allerlei belangrijke zaken die de veiligheid en leefbaarheid in hun directe woonomgeving raakt.

Meld u aan via www.burgernet.nl(externe link)  of download de gratis Burgernetapp.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?