In de Week van de AfvalHelden staan in Nederland zo'n 30.000 medewerkers uit de afvalbranche centraal. In weer en wind, bij dag en dauw doen zij hun werk. Zij verdienen onze waardering en respect. Iedere dag en speciaal tijdens de Week van de AfvalHelden van 6 t/m 12 maart.

Ook in Maassluis worden de mannen en vrouwen van Stadsbedrijf van gemeente Maassluis die werkzaam zijn in de inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking in het zonnetje gezet. Veertig professionals houden de Maassluise straten schoon, halen dagelijks het afval op en zorgen ervoor dat het daarna grotendeels een nieuwe toepassing krijgt. Hun werk maakt het verschil voor de volksgezondheid en het draaiend houden van Nederland. 

Trots op onze afvalhelden  

Wethouder Denise Mulder van afvalverwerking, milieu en duurzaamheid: "In Maassluis verrichten de medewerkers van het Stadsbedrijf mooi werk. Zij zorgen ervoor dat alles netjes opgeruimd is en goed draait in onze gemeente. Dat geldt voor alle medewerkers van het Stadsbedrijf. Zij hebben geen doorsnee baan, werken regelmatig 's nachts of op feestdagen en doen dat met veel inzet en enthousiasme. Dat verdient ons respect, daar mogen we als Maassluis trots op zijn en ik ben dat zeker! Heel fijn dat jullie dit voor onze stad doen!" 

Meer weten over de week van de afvalhelden? Kijk op: Home - Week van de AfvalHelden(externe link)