Op donderdag 15 december vindt de jaarlijkse Lichtjesavond plaats op de twee begraafplaatsen in Maassluis. Het thema is ‘Samen verbonden in troost en herinnering’.

De Nieuwe Begraafplaats aan de Hooge Zeedijk en de Algemene Begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat zijn op donderdag 15 december voor iedereen open tot 21.00 uur. Beide begraafplaatsen zijn zoals gebruikelijk versierd met lichtjes, zodat bezoekers in het donker hun weg kunnen vinden.

Herdenkingsdienst

Op de Nieuwe Begraafplaats vindt in de aula een herdenkingsdienst voor genodigden plaats. Samen met burgemeester Edo Haan en een muzikale gast delen zij die avond woorden van troost. Ook worden de namen getoond van alle in 2022 overleden dierbaren. De dienst duurt tot ongeveer 20.00 uur. Hierna is de aula publiekelijk open.

Vanwege de beperkte ruimte in de aula kan helaas niet iedereen de herdenkingsdienst bijwonen. De dienst is daarom ook online te volgen via https://start.memoriam.tv/j3sa-6e28(externe link)(externe link).

Troost en herinnering 

Tijdens de donkere dagen missen we iedereen waarvan we afscheid hebben moeten nemen, nog meer dan normaal gesproken. Lichtjesavond is er om persoonlijke verliezen met elkaar te delen en troost te vinden. Samen herinneringen ophalen en luisteren naar elkaars verhalen, persoonlijke gedichten en livemuziek kunnen het verdriet om de lege plek die iemand achterlaat verzachten.